Куряче м'ясо - дуже частий гість на наших столах, завдяки невисокій вартості. Курка завжди користувалася попитом оскільки її м'ясо є дієтичним. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати курячі крильця.
Запечені курячі крильця
Інгредієнти: крильця - 500 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка; мед - 2 ч. ложки; часник - 2 зубчики; сіль; перець; спеції. Приготування Підготуємо крильця до маринування - очищаємо крила від залишків пір'я, добре промиваємо. Крила поміщаємо в глибоку посуд, солимо, перчимо. Часник очищаємо і пропускаємо через прес на крила, перемішуємо і додаємо туди соєвий соус, рослинна олія і мед, ще раз перемішуємо і залишаємо крила на кілька годин, не забуваючи їх іноді помішувати. Замариновані крила викладаємо у форму і ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин. Готовність м'яса легко визначаємо по поверхні, вона стане глазурована і придбає насичений темнуватий колір.
Запечені крильця з картоплею
Інгредієнти: крильця - 8 шт.; майонез - 1 ст. ложка; картопля -600 г; цибуля - 1 шт.; часник - 7 зубчиків; соєвий соус; свіжий розмарин; спеції; оливкова олія. Приготування Крильця шпигуємо часником, якщо зубчики дуже великі розрізаємо їх на кілька частин. Рясно поливаємо їх соєвим соусом і посипаємо перцем, розмарином, перемішуємо і залишаємо крила на кілька годин у холодильнику. Беремо сковороду, змащуємо маслом і підігріваємо на вогні. Картопля очищаємо, нарізаємо пластинами і змішуємо з ріпчастою цибулею нарізаним півкільцями, висипаємо в сковороду. Додаємо кілька часточок часнику, а курячі кришки викладаємо зверху. Поверхня змащуємо майонезом і виливаємо зверху залишки маринаду. І ставимо нашу сковороду в духовку розігріту до 200°С на 30 хвилин.
Запечені крильця з медом
Інгредієнти: курячі крила - 700 г; мед - 2 ч. ложки; сіль - 1 ст. ложка; рослинне масло. Для маринаду:
ріпчаста цибуля - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; перець чорний горошком; спеції. Для прикраси:
помідори черрі - 5 штук; редис - 3 шт.; червоний солодкий перець - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; петрушка; листя салату. Приготування Для приготування маринаду виливаємо в каструлю 100 мл кип'яченої холодної води, додаємо в неї сік лимона, спеції і перець горошком. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо в маринад і все добре перемішуємо. Крильця натираємо сіллю і даємо полежати в холодильнику 20 хвилин, що б краще просочилися. Розтоплюємо мед та кондитерської пензликом рясно змащуємо кожне крило. Після цього викладаємо їх в маринад і залишимо під гніт на 1 годину. Крильця дістаємо з маринаду і викладаємо на деко який попередньо змащуємо рослинним маслом. Духовку розігріваємо до 240°С і запікаємо в неї крила на протязі 30 хвилин, в процесі запікання крильця перевертаємо з одного боку на іншу, до появи скоринки. Готову страву прикрашаємо овочами і зеленню.
Курячі крильця, запечені у фользі
Інгредієнти: курячі крила - 8 шт.; майонез - 50 г; сіль; приправи. Приготування В помиті крильця додаємо приправи, сіль і ретельно промазуємо їх майонезом. У форму для запікання стелимо фольгу, викладаємо на неї м'ясо і щільно загортаємо. Запікаємо наші крила в розігрітій духовці 30 хвилин. після зазначеного часу розгортаємо фольгу і тримаємо крильця в духовці 25 хвилин при тій же температурі. Коли крильця придбають золотистий колір можна вимкнути духовку, вони готові.