Качка з квашеною капустою - досить просте, але з іншого боку неймовірно поживне і смачне блюдо. Особливо популярно воно в зиязикай період часу, коли організму не вистачає вітамінів. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати качку з квашеною капустою.
Качка з квашеною капустою
Інгредієнти: капуста квашена - 1 кг; качка - 2 кг; цибулина - 3 шт.; спеції. Приготування На дно чугунка викладаємо розрізаний цибулю і трохи капусти. Качину тушку обробляємо, солимо, перчимо і закладаємо всередину квашену капусту. Кладемо птицю поверх овочів, наливаємо склянку води, накриваємо кришкою і відправляємо страву на 2 години в духовку, прогріту до 200°С. До запеченої качки з квашеною капустою подаємо картоплю і будь салатик.
Рецепт качки, фаршированої квашеною капустою
Інгредієнти: капуста квашена - 1 кг; качка - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; грудинка копчена - 150 г; цибулина - 2 шт.; яблука - 3 шт.; цукор - за смаком; спеції; мед - за смаком. Приготування Квашену капусту віджимаємо, перекладаємо в гусятницю і вливаємо трохи води. Додаємо шматочок вершкового масла, розмішуємо і протушиваем на тихому вогні до м'якого стану. Копчену Грудинку, яблука і цибулю шаткуємо однаковими шматочками, викладаємо в капусту, сахарим і перемішуємо. Тушку качки промиваємо і натираємо сіллю. Після цього начиняємо птицю приготовленої начинкою і зашиваємо отвір у черевці ниткою. Викладаємо тушку в глибокий лист, вливаємо воду і запікаємо близько 2 годин при 180°С. Під час приготування, кожні півгодини, поливаємо птицю виділився жиром і при необхідності додаємо ще трохи води. Потім качку, фаршировану квашеною капустою виймаємо, промазуємо рясно медовою водою і запікаємо ще близько 9 хвилин до утворення гарної скоринки.
Рецепт качки з квашеною капустою
Інгредієнти: качка - 1 шт.; квашена капуста - 300 г; білокачанна капуста - 300 г; масло рослинне - 50 мл; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Для приготування качки з квашеною капустою готуємо спочатку птицю: зрізаємо зайвий жирочек і розбираємо м'ясо на порційні шматочки. Зрізаний жир мельчим, кладемо на сковорідку і витапливаем до утворення шкварок, які потім викидаємо. На отриманому жирі підсмажуємо качині шматочки з двох сторін. Свіжу капусту шаткуємо і разом з подрібненою цибулею пасеруємо 15-20 хвилин на рослинній маслечко. В іншій сковороді тушкуємо кислу капусту, а потім з'єднуємо всі овочі між собою і викладаємо їх поверх качки. Доливаємо трохи води, додаємо спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо качку з квашеною капустою хвилин 40.