Запіканки готують з пюреобразних або подрібнених продуктів, в якості сполучного агента додають яйця.
Смачну ситну запіканку з курячого фаршу добре приготувати до сніданку, ланчу або обіду.
Картопляна запіканка з курячим фаршем - рецепт для духовки
Інгредієнти: картопляне пюре - 250 г; фарш курячий - 300 г; свіжі гриби (наприклад, шампіньйони) - 5-8 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце куряче - 2 шт.; твердий сир - 100 г; цибулька і інша зелень; мелені спеції; олія рослинна; вершкове масло або сало свиняче. Приготування Наріжемо дрібно цибулю і трохи крупніше гриби, злегка спассеруем в сковороді на рослинному маслі, додамо фарш. Перемішуючи лопаткою, пасеруємо цю суміш до зміни кольору фаршу. Приготовану пасеровку з'єднуємо з картопляним пюре, додаємо яйця, 1/2 частина тертого сиру, спеції, рубану зелень. Перемішуємо. Змащуємо трохи підігріту вогнетривку форму вершковим маслом або салом. Заповнюємо її приготованою сумішшю. Запікаємо під кришкою (можна використовувати фольгу або запікати у відкритій формі) протягом 25 хвилин. Витягаємо перевертанням на блюдо і присипаємо тертим сиром. Оформляємо зеленню. Подаємо запіканку з соусами, наприклад, сметанно-часниковим або гострим томатним.
Куряча запіканка з макаронами - антикризовий рецепт
Буває так, що у нас залишилися від минулого трапези варена курятина і готові макаронні вироби. Використовуємо залишки цих приготовлених продуктів для курячої запіканки.
Інгредієнти: зварені макаронні вироби - близько 300 м; варене куряче м'ясо без кісток - близько 300 м; яйця курячі - 2 шт.; залишки твердого сиру (якщо є); масло або жир (краще курячий); зелень. Приготування Макарони повинні бути не злиплими і дрібними (не довше 5 см), якщо довгі, зробимо їх дрібніше за допомогою ножа. М'ясо наріжемо дрібними шматочками. Сир наріжемо дуже дрібно або - на терку, зелень нарубим. З'єднаємо всі ці продукти в мисці, додамо яйця. Перемішаємо. Можна додати трохи борошна. Розігріємо масло в товстостінній глибокій сковороді. Заповнюємо макаронно-м'ясною сумішшю сковороду і накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до самого малого. Хвилин 20 - і наша запіканка буде готова. Якщо запіканка не виймається легко з сковороди, сегментируем її в сковороді і виймаємо порції лопаткою. Зрозуміло, добре подати таку запіканку з соусом, для дітей краще м'які делікатні соуси.