Існує безліч рецептів приготування домашніх м'ясних котлет. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі курячі котлетки, запечені в духовці. Вони виходять чудово ніжними і приголомшливо соковитими.
Рецепт курячих котлет в духовці
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; цибулина - 1 шт.; свіжий батон - 3 скибочки; яйце куряче - 1 шт.; молоко коров'яче - 50 мл; олія - для змащування; свіжа зелень для подачі; спеції. Приготування З скибочок батона зрізаємо кірки і розмочуємо м'якуш в теплому молоці. Цибулину очищаємо, промиваємо водою, шаткуємо кубиками і пасеруємо до м'якості. З'єднуємо курячий фарш з віджатим хлібцем, додаємо цибулю і яйця. Приправляємо отриману масу спеціями за смаком і ретельно перемішуємо. Потім формуємо з фаршу невеликі круглі котлети, змочити руки у воді. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо м'ясні заготовки і запікаємо в духовці близько 40 хвилин, виставивши температуру на 180°С. Подаємо готові соковиті курячі котлети, приготовлені в духовці, до столу гарячими, посипавши подрібненою зеленню.
Курячі котлети січені з печінкою в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; яловича печінка - 300 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; спеції - за смаком; майонез - 1 ст. ложка; крохмаль - 15 ст. ложки; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки; олія рослинна. Приготування Куряче філе і яловичу печінку добре промиваємо під холодною водою і прибираємо приблизно на 1 годину в морозильну камеру. Потім дістаємо підготовлене м'ясо і нарізаємо гострим ножем на дуже дрібні однакові кубики. Перекладаємо все в більшу миску розбиваємо сюди ж куряче яйце, додаємо очищену від лушпиння подрібнену цибулину, кладемо необхідну кількість майонезу і крохмалю. Все ретельно перемішуємо, підсолюємо і приправляємо меленим перцем за смаком. Духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо приблизно до температури 200°С. Деко змащуємо олією. З приготованого фаршу ліпимо руками котлетки, за бажанням паніруємо їх у мелених сухарях і викладаємо на деко. А щоб у процесі випікання вони не розвалилися, встромляємо в кожну по кілька дерев'яних зубочисток. Відправляємо деко в гарячу духовку і запікаємо котлети приблизно хвилин 40 до появи рум'яної золотистої скоринки. Після цього перекладаємо їх на красиве блюдо і подаємо до столу зі свіжою зеленню або будь-яким гострим соусом.
Рецепт ніжних курячих котлет в духовці
Інгредієнти: курячий фарш - 600 г; вершки - 100 мл; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сир твердих сортів - 100 г; білий хліб - 2 шматочки; сухарі панірувальні - за бажанням; олія рослинна; спеції. Приготування Для приготування ніжних курячих котлет в духовці м'якуш білого хліба розмочуємо у вершках в окремій тарілочці приблизно 10-15 хвилин. Цибулину промиваємо, чистимо і за допомогою блендера подрібнюємо до однорідного стану. Далі беремо
велику чашку і з'єднуємо в неї фарш, куряче яйце і віджатий хлібний м'якуш. Приправляємо спеціями на смак і викладаємо цибульну кашку. Ретельно перемішуємо масу до однорідності. Панірувальні сухарі висипаємо в плоску тарілку. З фаршу формуємо довгасті котлетки і гарненько обвалюємо в сухарях. Теплий лист промазуємо маслом і викладаємо на нього рядами курячі заготовки. Подрібнюємо На дрібній тертці в окрему чашку сир, посипаємо дієтичне курячі котлети і відправляємо їх у духовку на 40 хвилин. Подаємо блюдо з будь-яким соусом на ваш смак, і свіжою зеленню, а також з різним гарніром.