Хоча ми з вами і живемо в двадцять першому столітті, багато все-таки не змінюється з давніх пір. Особливо це стосується нас, жінок - з одного боку, емансипованих і самостійних, а з іншого - все тих же матусь, дружин і хазяєчок. Так вже склалося, що в більшості сімей за процес приготування їжі відповідальна саме жінка. Якщо ви вмієте готувати легко і з задоволенням - вам крупно повезло! А що ж робити всім іншим - тим, хто не уявляє, з якого боку підійти до плити, як, що і куди нарізати, як довго тушкувати, варити або смажити? Вчитися опановувати такі рецепти, які допоможуть вам дуже швидко приготувати чудову їжу. Наприклад, страви в горщиках з м'ясом якраз і являють собою смачну і здорову їжу, яка порадує вашого чоловіка, дитини і гостей!
Приготування м'яса в горщиках
Простий рецепт приготування м'яса в горщиках допоможе вам викрутитися з будь-якої ситуації, будь то неждано-негадано які завітали гості, або несподіваний візит улюбленої свекрухи і не менш обожнюваного свекра. Головне - робити все швидко.
Рецепт приготування м'яса у горщику досить простий, але в ньому є кілька важливих "секретів". Ми свідомо не вказуємо пропорцій, так як кожна господиня вирішує самостійно, чого і в якій кількості необхідно додати. Тушковане м'ясо в горщику, приготоване таким способом, сподобається всім. Алгоритм дій такий:
Нарізаємо м'ясо (яловичину, баранину, курятину, свинину або інше) шматочками, викладаємо в горщики; Крупно ріжемо будь-які овочі - моркву, цибулю - обов'язково. При бажанні можна додати перець, помідори, картопля, гриби, квасоля - загалом, все, що хочеться. Завантажуємо овочі в горщик; Солимо, перчимо, додаємо улюблені приправи і доливаємо води, щоб вона покрила овочі. Якщо м'ясо нежирне, можна в кожен горщик додати столову ложку рослинної олії. У духовку, розігріту до 180 градусів, поміщаємо горщики і готуємо приблизно годину - півтори (це залежить від особливостей вашого духової шафи, а також від того, крупно або дрібно ви нарізали м'ясо). Оригінальні рецепти м'яса в горщиках М'ясо в горщиках з сиром можна приготувати вищеописаним способом, з тією лише різницею, що сир необхідно натерти на тертці і посипати їм вміст кожного горщика або в самому початку, або в самому кінці приготування.
Каша з м'ясом у горщику також готується досить просто, але при цьому є ситним і калорійним стравою. Спочатку слід засипати в горщик крупу, потім додати м'ясо, посолити, приправити спеціями і залити водою, після чого відправити в духовку на годину. Не забувайте про те, що не слід класти занадто багато крупи, так як вона збільшується в обсязі. В якості крупи підійде гречана, рисова, ячмінна.
А ось запечене м'ясо в горщику готується дещо по-іншому. Тут підійдуть найбільш жирні сорти м'яса, так як воно буде готуватися за рахунок власного соку. Кладемо шматочки м'яса в горщик, наливаємо трохи олії, солимо, приправляємо і ставимо в духовку. В кінці приготування горщики з м'ясом необхідно відкрити, щоб воно зарум'янилося і набуло апетитну скоринку. Якщо у вас є час, бажано попередньо замаринувати м'ясо.
Поки запечене м'ясо в горщику готується, ви можете побалувати своїх гостей легкими закусками і приємною бесідою. Блюдо настигне як раз до того моменту, коли всі встигнуть зголодніти і по достоїнству оцінити смакові якості найніжнішого, ароматного і смачного м'яса в горщику.