Свинина - один з найулюбленіших м'ясних продуктів, який, крім усього, є головним постачальником білків для нашого з вами організму. До всього іншого свиняче м'ясо дуже швидко засвоюється і досить легко в приготуванні. Ну що може бути смачніше, ніж соковите свиняче м'ясо з салатом зі свіжих овочів на вечерю?
Як смажити відбивні зі свинини?
Перш ніж приступити до приготування відбивних зі свинини, потрібно засвоїти головне правило: свинину потрібно смажити на добре прогрітій сковороді. Олії повинно бути достатньо, інакше весь сік витече й ваша відбивна вийде жорсткою і сухою. Що стосується питання, скільки смажити відбивні зі свинини, то ідеальним часом для смаження буде 7 хвилин з кожного боку.
Відбивні зі свинини з помідорами
Інгредієнти: свинина - 400 г; помідори - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинна олія - 4 ст. ложки; паприка - 1 ст. ложка; перець, сіль - за смаком. Приготування Наріжте свинячі відбивні товщиною 15 см, потім відбийте молоточком. Налийте на сковороду масло і дайте йому розжаритися, після чого покладіть відбивні. Обсмажте з кожної сторони по 7-8 хвилин, не забувши посолити і поперчити. Наріжте цибулю і помідори кружечками. Відбивні посуньте на край, а поруч покладіть смажитися цибулю і помідори. Додайте паприку, сіль, перець і перемішайте. До повної готовності смажте приблизно 15 хвилин. Викладіть відбивні на тарілку, а зверху полийте соусом з помідор.
Відбивні зі свинини з сиром
Ви, напевно, не раз чули про приготуванні «м'яса по-французьки». Безсумнівно, гарно звучить і відразу представляється складний рецепт з немислимими інгредієнтами. Насправді це всього лише рецепт свинячих відбивних, який традиційно готується з сиром. Так що ви теж можете здивувати своїх друзів і рідних, приготувавши це вишукане блюдо.
Інгредієнти: свинина - 400 г; сир - 150 г; помідори - 1 шт.; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинна олія; чорний перець, сіль - за смаком; зелень кропу. Приготування М'ясо вимийте, обсушіть і наріжте на однакові порції. Відбийте кухонним молоточком. Кожен шматок натріть сіллю і перцем, після чого обсмажте на сковороді до золотистої скоринки. Моркву натріть на дрібній тертці і з дрібно нарізаною цибулею обсмажте на сковороді. Натріть сир на крупній тертці, а помідори наріжте кружечками. Викладіть відбивні на деко, змащене маслом, зверху покладіть моркву з цибулею, помідори і тертий сир. Запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею можна посипати страву рубаним кропом.
Відбивна зі свинини з грибами
Інгредієнти: свинина - 4 шматочка філе; печериці - 30 г; цибуля - 1 шт.; курячий бульйон - 1/2 ст.; вино червоне - 1/3 ст.; сухий чебрець - 1/2 ч. ложки; крохмаль - 1 ч. ложки; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Натріть свиняче філе перцем і сіллю. Свинину обсмажте на оливковій олії до утворення золотистої скоринки. Потім відкладіть в сторону, але щоб м'ясо не охололо. У цю ж сковороду додайте дрібно нарізану цибулю, чебрець і гриби шматочками.
Обсмажте на середньому вогні 8-10 хвилин. Потім додайте бульйон і вино. Готуйте ще хвилин 5-7. Крохмаль розведіть в 1 чайній ложці води і додайте в грибний соус, весь час помішуючи. Варіть ще 5 хвилин, потім полийте соусом свинячі відбивні. При подачі можна посипати рубаною зеленню.
Рецептів приготування відбивних зі свинини безліч. І кожен по-своєму смачний. Потрібно лише трохи фантазії і ви самі можете створити свій кулінарний шедевр. І хто знає, може це буде саме той рецепт свинячих відбивних, який стане вашим сімейним стравою і буде передаватися з покоління в покоління.