Найсмачніше блюдо для вашого столу - це свинячі відбивні. Їх ніжний смак приведе в захват будь-якого гурмана і для святкового столу вони стануть чудовою прикрасою. Питання в тому, як робити відбивні зі свинини? Зараз все дізнаєтеся.
Відбивні зі свинини в клярі
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; яйця - 2-3 шт.; часник - 2 зубчики; сіль - 1-2 ч. ложки; чорний мелений перець - 1-2 ч. ложки; рослинна олія - 4-6 ст. ложки; борошно - 10 ст. ложок; сметана - 3 ст. ложки. Приготування Свинину потрібно нарізати на шматочки товщиною приблизно 1-1 5 см. Потім ці шматочки ми відбиваємо спеціальним молотком. В цей час готуємо кляр. Для цього беремо яйця і змішуємо їх з молоком, видавлюємо через прес часник і додаємо його в суміш. Збиваємо міксером або віночком, додаємо сіль і перець.
Беремо відбиті шматочки м'яса, солимо їх і перчимо з обох сторін. Кожен шматочок обвалюємо в борошні, потім в клярі, потім знову в борошні.
Продовжуємо робити соковиті відбивні зі свинини. Тепер це м'ясо потрібно посмажити на сковороді на добре розігрітій олії. Обсмажувати потрібно до рум'яної скоринки з обох сторін. Якщо ваше м'ясо спочатку було трохи жорстким, то вам потрібно буде після смаження тушкувати його на маленькому вогні з невеликою кількістю води приблизно десять хвилин. Готові свинячі відбивні потрібно викласти на серветки, для того, щоб стік жир. Подавати краще зі свіжим салатом із зеленню.
Свинячі відбивні в паніровці
Інгредієнти: Для відбивних:
свинячі відбивні - 3 шт.; яйця - 1-2 штуки; панірувальні сухарі. Для овочевого гарніру:
кабачки - 2 шт.; баклажани - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; помідори - 3 шт.; томатна паста - 1-2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сметана і зелень - за смаком. Приготування Беремо свинячі відбивні, відбиваємо з двох сторін, солі і перчимо за смаком. Готуємо кляр для свинячих відбивних - яйця збиваємо, перемішуємо з сіллю. Вмочуємо відбивну яйця. Паніруємо в сухарях. Потім повторюємо дії - тобто, паніруємо ще раз відбивні в яйцях і сухарях. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї відбивні і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Потім відбивні викладаємо в вогнетривке блюдо і ставимо в духовку, де і випікаємо 5-7 хвилин при 180 градусах.
Тепер готуємо гарнір. Потрібно нарізати дрібними шматочками баклажани, кабачки і цибулю, потім обсмажити їх в олії. Подрібнюємо часник і кладемо на сковороду. В цей же час нарізаємо помідори і додаємо до інших овочів. Перемішуємо і по ходу додаємо томатну пасту. Виливаємо в сковороду сметану, солимо і перчимо за смаком. Останній штрих - це зелень, яку потрібно подрібнити і додати до овочів за дві-три хвилини до готовності. Викладаємо відбивні і овочевий гарнір на блюдо і подаємо до столу.
Відбивні зі свинини в сирі
Існують також варіанти відбивних з іншими видами приправи. Так, дуже популярні відбивні в сухарях, відбивні в яйці, відбивні в тісті, відбивні з грибами, і навіть відбивні з чорносливом. Вашій увазі ми хочемо запропонувати відбивні зі свинини в сирі.
Інгредієнти: свинина - 400 г; сир - 200 г; яйце - 2 шт.; оливкова олія - 50 мл; крохмаль - 4 ст. ложки. Приготування Як і в попередніх рецептах, свинину нарізаємо порційними шматочками. Відбиваємо з допомогою спеціального молотка. Змішуємо оливкове масло з сіллю і перцем, змащуємо шматочки з двох сторін. Натираємо сир на тертці і змішуємо його з яйцями. Беремо наші свинячі відбивні і мочаємо їх в крохмаль, а потім в сир, і обсмажуємо їх на оливковій олії по п'ять хвилин з кожного боку. У підсумку виходять відбивні з дуже ніжним смаком.