Сосиски - одне з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні, і останнім часом багато господинь вважають за краще готувати їх вдома, а не купувати в магазині. Приготування сосисок в домашніх умовах не є надто трудомістким процесом, але при цьому ви отримуєте продукт більш високої якості, і значно більш смачний варіант, ніж магазинний.
Домашні сосиски
Головною перевагою приготування сосисок в домашніх умовах, є те, що ви самі можете вибрати вид м'яса, з якого будете їх готувати, і, звичайно ж, натуральність компонентів.
Інгредієнти: м'ясо - 1 кг; яйце - 1 шт.; молоко - 50 мл; вершкове масло - 100 г; сіль, мускатний горіх, перець; вода кип'ячена; баранячі кишки. Приготування Перед тим, як приготувати домашні соски, потрібно вибрати гарне жирне м'ясо і перемолоти його. Потім до м'яса додати яйце, нарізане шматочками масло, молоко і спеції. Добре перемішати всі компоненти, додаючи воду в фарш. Він повинен у вас вийти вологим, тоді і сосиски будуть соковитими. Готовий фарш відправте в холодильник на ніч.
Кишки промийте, і почніть їх підготовленим фаршем, тільки стежте, щоб оболонка не вийшла занадто набитою, інакше вона може тріснути. Зав'яжіть краю кишки нитками на вузлик. Потім зробіть багато проколів у сосисках, і варіть їх при температурі 70-90 градусів 50 хвилин, але пам'ятайте, що вода не повинна закипати, тоді у вас вийде правильно приготований напівфабрикат. Такі сосиски можна зберігати в холодильнику до 5 днів, а подавати на стіл попередньо пожарив до золотистої скоринки або проваріть.
Рецепт сосисок в домашніх умовах
Особливість такого рецепта домашніх сосисок в тому, що вони готуються з індичого фаршу і завдяки цьому виходять дуже ніжними. Крім того, ви дізнаєтеся, як можна зробити домашні сосиски без використання кишок.
Інгредієнти: фарш индюшиний (або філе) - 600 г; молоко - 100 мл; яйце - 1 шт.; сіль, перець, куркума, паприка, сухі трави за смаком. Приготування Якщо ви купили філе, то пропустіть його через м'ясорубку. Потім додайте до готового фаршу молоко, спеції і яйце. Гарненько все перемішайте. Тепер візьміть харчову плівку, покладіть на неї порцію фаршу і скачайте в ковбаску, зав'яжіть кінці плівки. Закип'ятіть воду, покладіть в неї ковбаски і варіть 7 хвилин. Готові сосиски трохи остудіть і подавайте на стіл.