Вернуться назад Распечатать

М'ясні кекси

М'ясні кекси

Виявляється, формочки для кексів потрібні не тільки для випічки солодких мафінів, кексів та кошичків, але і солоних закусочних тарталеток і навіть для приготування м'ясних страв, таких як, м'ясні кекси з сиром і зеленню. Кекси з м'ясом виходять дуже соковитими, поживними, тануть у роті. В якості гарніру до них дуже добре підійде відварена або смажена картопля, салат з овочів. Давайте ж з вами швидше розглянемо рецепт приготування м'ясного кексу, і ви порадуєте своїх близьких чимось новеньким і незвичайним. Отже, приступимо!

М'ясний кекс - рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш (яловичина + свинина) - 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • майонез - 50 г;

  • сіль, перець, зелень - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • панірувальні сухарі - 100 р.


  • Приготування
    Беремо цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Змішуємо з м'ясним фаршем і ретельно перемішуємо. Потім додаємо сіль, перець за смаком, яйце, ретельно збиваємо і залишаємо готовий фарш постояти хвилин 15. Цим часом зелень промиваємо під проточною водою, дрібно рубаємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Формочки для випікання змащуємо рослинним маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Заповнюємо їх на половину м'ясним фаршем, зверху кладемо ложку тертого сиру і зелені. Накриваємо сир фаршем і змащуємо майонезом.
    М'ясні кекси
    Відправляємо м'ясні кекси в розігріту до 200° духовку приблизно на 40 хвилин. Потім виймаємо кекси, чекаємо, поки вони охолонуть і витягуємо їх з формочок. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо зеленню і подаємо разом з легким гарніром.
    Щоб м'ясні кекси вийшли ще ніжніше, можете додати в фарш невеликий шматок розмоченого в молоці батона або білого хліба і натертий на дрібній тертці сиру картоплю. Також фінальний смак страви поліпшить зубчик часнику і різноманітні прянощі для м'яса.