Свинину люблять готувати багато, і не тільки в свята, але і у звичайні дні, коли хочеться побалувати себе і своїх близьких смачною вечерею. Це м'ясо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами з овочів і картоплі, і готувати його можна різними способами.
Одним з найкращих способів приготування є запікання, коли м'ясо виходить не тільки смачним, але і найменш шкідливим, оскільки воно не вбирає зайвий холестерин, як при смаженні. Комбінувати свинину під час приготування можна з різними інгредієнтами, і одним з найбільш цікавих є чорнослив. Страви зі свинини з чорносливом набувають незвичайний виразний смак.
Пальчики з свинини з чорносливом
Інгредієнти: свиняча вирізка - 700 г; гірчиця зернами - 100 г; чорнослив без кісточок - 100 г; горіхи волоські - 100 г; твердий сир - 100 г; майонез - 100 г; часник - 2-3 зубчики; сіль, перець; рослинна олія для змащування. Приготування Вирізку наріжте шматочками, як на відбивні, і відбийте з обох сторін. Приправте сіллю і перцем, з одного боку намажте гірчицею. Чорнослив промийте і начиніть волоськими горіхами. Укладіть 2-3 сливи на одну сторону відбивною і скрутіть рулетики.
Змастіть деко рослинним маслом, укладіть на нього готові рулетики. Сир натріть на тертці, змішайте його з майонезом і подрібненим в пресі часником, і викладіть цю суміш зверху на свинячі рулетики. Надішліть все це в духовку, нагріту до 180 градусів, і готуйте 40-50 хвилин.
Свинина з чорносливом в горщику
Свинина з чорносливом і курагою в горщику виходить дуже ароматний і чудово підходить як для звичайної вечері, так і для святкового.
Інгредієнти: м'якоть свинини - 800 г; чорнослив і курага - 100 г; біле сухе вино - 1 ст. ложка; мед рідкий - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; сметана - 05 склянки; сіль, перець, спеції, часник за смаком; рослинне масло. Приготування М'ясо наріжте великими шматками і відбийте. Приготуйте маринад, змішавши вино, мед, гірчицю, соєвий соус, спеції і оливкове масло. Залийте м'ясо цим маринадом і залиште на 12 годин.
Потім обсмажте м'ясо на розпеченій сковороді до утворення скоринки, перекладіть його в горщики, туди ж добавьтем курагу, чорнослив, подрібнений часник і залийте все це сметаною.
Поставте горщики в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте протягом години. Перед подачею до столу можна посипати страву свіжою зеленню.
Свинина з чорносливом в рукаві
Якщо ви хочете приготувати одночасно і основне блюдо, гарнір, то для цього відмінно підійде свинина з чорносливом і картоплею, запечена в рукаві.
Інгредієнти: свинина - 15 кг; чорнослив - 200 г; картопля - 500 г; гірчиця в зернах, соєвий соус - 2 ст. ложці; майонез - 4 ст. ложки; сіль, перець за смаком. Приготування Змішайте гірчицю, майонез і соєвий соус. М'ясо наріжте шматками в 15-2 см, але розрізи робіть не до кінця. Потім приправити м'ясо сіллю і перцем, розрізи покладіть по кілька штук чорносливу і залийте все маринадом. Залиште м'ясо маринуватися на кілька годин.
Коли м'ясо промаринується, покладіть його в рукав для запікання, додайте до нього порізаний шматками картоплю і відправте все це в духовку. Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин, перед закінченням приготування розріжте рукав, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Свинина з чорносливом і грибами в духовці
Інгредієнти: свинина - 500 г; чорнослив - 1/2 ст.; печериці - 200 г; цибуля - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; сир - 150 г; сіль, перець. Приготування Свинину нарізати невеликими шматочками, викладіть у форму для запікання, зверху посипте нарізаною півкільцями цибулею. Гриби наріжте пластинами, чорнослив розріжте на 4 частини, і викладіть на м'ясо з цибулею спочатку гриби, потім чорнослив. Полийте все це сметаною, посипте тертим сиром і відправте в духовку, нагріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.