Виїзд на природу - це завжди свято. Ароматні, смачні страви, приготовані на грилі або на багатті краща їжа на свіжому повітрі. Одним з таких варіантів може стати свинина на грилі, до речі, приготувати її можна і вдома, якщо ваша духовка має функцію «гриль». Це блюдо відрізняється дивовижним чудовим ароматом, соковитим смаком і апетитним, привабливим зовнішнім виглядом. Давайте розглянемо з вами як приготувати свинину на грилі.
Стейк зі свинини на грилі
Інгредієнти: м'якоть свинини - 1 кг; спеції, трави - за смаком; сіль, перець, часник - за смаком. Приготування Беремо свинину, гарненько промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками - стейками. Посипаємо м'ясо травами, спеціями і залишаємо маринуватися на 2 години.
Потім викладаємо на свинину гриль, і обсмажуємо з обох сторін, до повної готовності. Солити окремо м'ясо при цьому не потрібно, ми просто ріжемо дрібно зелень, змішати з перцем, часником і сіллю в каструлі, закрити кришкою. А от коли суміш дасть сік, натираємо маринадом для свинини на грилі готові стейки м'яса і даємо їм полежати кілька хвилин. Блюдо виходить неймовірно ароматне і просто тане в роті.
Свинина в духовці на грилі
Інгредієнти: м'якоть свинини - 600 г; сіль і спеції - за смаком. Приготування Першим ділом включаємо духовку на 240° і виставляємо режим «Гриль». Тепер моєму м'ясо і розрізаємо його на досить великі шматки товщиною 4 див. Рясно натираємо його сіллю і спеціями, посипаємо сушеної кінзою, розмарином і чебрецем. Потім кладемо свинину на решітку і ставимо її на самий верхній рівень духовки. Під решітку обов'язково ставимо деко для збору виділився соку. Як тільки м'ясо почне підрум'янюватися, ставимо решітку і акуратно перевертаємо шматки. Знову відправляємо м'ясо в духовку і чекаємо, поки інша сторона підсмажиться.
Потім повторюємо цей процес кілька разів до повного приготування свинини. Будьте дуже обережні і не обожгитесь!
Точний час приготування визначити дуже складно, воно залежить від величини шматків, максимальної температури вашої духовки і інших факторів. Наприклад, при 240°С для повного приготування свинини потрібно приблизно 20 хвилин. Найголовніше, не передержите м'ясо, інакше воно вийде жорстким і сухим.
Готові шматочки акуратно знімаємо з решітки і перекладаємо на тарілки. Подаємо зі свіжими овочами, лавашем і зеленою цибулею. Приємного апетиту!