М'ясо нутрії вважається дієтичним і гіпоалергенним продуктом. Воно легко перетравлюється і засвоюється організмом. До того ж воно має найніжнішим смаком. Але щоб продукт залишався корисним, потрібно щоб він не втратив своїх корисних властивостей у процесі приготування. А, як відомо, м'ясо краще запікати, ніж смажити. Тому ми розповімо, як приготувати нутрію в духовці.
Нутрія, запечена в духовці
Інгредієнти: нутрія - 1 шт.; цибуля (великий) - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; сметана - 200 мл; біле сухе вино - 120 мл; сіль, перець - за смаком; зелень кропу і петрушки - за смаком. Приготування Тушку нутрії обробляємо на шматочки, натираємо їх сіллю і перцем. Тепер можна зробити двома способами: спочатку обсмажити нутрію на сковороді або ж відразу викласти її на деко. При другому варіанті час приготування трохи збільшиться. Отже, на м'ясо викладаємо нарізану кільцями цибулю і заливаємо це все вином. Ставимо деко в духовку і тушкуємо приблизно 30 хвилин. А поки займаємося соусом: змішуємо сметану з подрібненим часником і спеціями (можна брати будь-які, які вам подобаються), все добре перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом м'ясо і тушкуємо ще приблизно 20-25 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Як приготувати нутрію в рукаві?
Інгредієнти: нутрія - 1 шт.; часник - 1 головка; сіль, перець, мелена паприка - за смаком. Приготування Тушку натираємо сіллю з перцем і пропущеним через прес часником. Прибираємо в холодильник приблизно на годину. Потім дістаємо і укладаємо в рукав для запікання. При бажанні туди ж можна вкласти цілий очищений картопля. Рукав з обох сторін защипуємо за допомогою кліпс. Запікаємо в духовці 40-50 хвилин при температурі близько 250 градусів. Хвилин за 10 до закінчення приготування рукав розрізаємо, щоб нутрія в духовці підрум'янилася.