Правильно посмажити печінка не так просто, як здається на перший погляд. Якщо перетримати, отримаємо жорстку підошву замість ніжного делікатесу. Положення може врятувати кляр, завдяки якому печінка залишиться соковитою і м'якою. Але все ж головне - вчасно зняти м'ясо з вогню, як тільки при проколюванні воно перестане виділяти рожевий сік.
Куряча печінка в клярі - рецепт
Смачний і ситну вечерю за лічені хвилини - це реальність! Вся принадність рецепта полягає в тому, що вам не доведеться окремо обсмажувати кожен шматочок печінки. Все перемішуємо і на сковорідку! Що може бути простіше?
Інгредієнти: печінка куряча - 300 г; цибуля -1 шт.; соус соєвий - 2 ст. ложки; кінза - 1/2 пучка; паприка - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; олія - для смаження. Для кляру:
вода - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; перець чорний мелений - за смаком. Приготування Печінку промиваємо, заливаємо соєвим соусом і змішати з нарізаним півкільцями цибулею. Перчимо, додаємо мелену паприку і зелень кінзи. Печінка в цьому маринаді відправляємо на півгодини в холодильник.
Для кляру яйця збиваємо з сіллю і перцем. Вливаємо воду. Продовжуючи збивати, вводимо борошно. Замариновану печінка заливаємо кляром і добре перемішуємо. Викладаємо в один шар на розпечену сковорідку. Обсмажуємо 2-3 хвилини з кожного боку, до утворення апетитною рум'яною кірочки.
Яловича печінка в клярі
Інгредієнти: печінка - 500 г; яйця - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Печінку промиваємо, витираємо і нарізаємо шматочками товщиною близько сантиметра, відбиваємо. Цибулю тремо на дрібній тертці (щоб сильно не плакати, можна подрібнити в блендері) і перемішуємо з печінкою. Залишаємо маринуватися хвилин 15 а тим часом готуємо кляр. Яйця збиваємо з сіллю і перцем. Шматочки печінки спочатку обвалюємо в борошні, після занурюємо в кляр і обсмажуємо з двох сторін на розігрітій сковорідці, під закритою кришкою.
Як приготувати свинячу печінку в клярі?
Інгредієнти: печінка - 400 г; яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; коньяк - 20 г; горіхи волоські - 50 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Печінку промиваємо, видаляємо плівки і нарізаємо кубиками. Солимо, перчимо. Для кляру збиваємо яйце, поступово вводимо муку, тонкою цівкою вливаємо коньяк. В кінці додаємо подрібнені волоські горіхи. Занурюємо шматочки печінки в кляр і смажимо у фритюрі до утворення золотистої скоринки.