Вернуться назад Распечатать

Свиняча котлета на кісточці

Свиняча котлета на кісточці
Ми звикли котлетами називати те, що готуємо з фаршу, адже сама назва походить від французького слова cote, що означає ребро. Так що «правильна» котлета - це шматок м'яса з реберної кісткою. Смажити її - ціле мистецтво, яке, втім, нескладно освоїти, досить слідувати нашим радам.

Свинячі котлети на кісточці - рецепт


Інгредієнти:

  • свинина (вирізка на кісточці) - 2 шт.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • суміш перців - 1 /2 ч. ложки;

  • трави прованські (сухі) - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 10 г;

  • сік лимона - 1/2 ч. ложки;

  • перець кайенский - 1 щіпка;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Найважливіше в цьому рецепті - правильно вибрати м'ясо. Воно повинно бути свіжим, не замороженим. Для маринаду змішуємо паприку, перець і прованські трави з оливковою олією. Можна додати сіль за смаком. Натираємо цією сумішшю котлети, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на ніч в холодильнику.
    Ароматне масло теж краще приготувати з вечора. Для цього змішаємо розм'якшене вершкове масло з лимонним соком, сіллю, кайенским перцем і січеною зеленню кропу. Загортаємо у плівку і даємо застигнути в холодильнику.
    Вранці дістаємо котлети, робимо кілька проколів ножем у кісточки. Смажимо на сильно розігрітій сковороді без олії 3 хвилини по 2 рази з кожної сторони. Так м'ясо добре підрум'янитися, але залишиться соковитим, рожевим всередині.
    Готові котлети викладаємо на тарілки, а зверху - по шматочку ароматного масла. Тут же подаємо з великою кількістю овочевого салату. Таке м'ясо в поєднанні з картоплею чи макаронами все ж важкувато.

    Як приготувати котлети на кісточці в духовці?


    У форму для запікання додаємо трохи олії і швидко обсмажуємо наші котлети на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.
    Свиняча котлета на кісточці
    Після відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.

    Як приготувати котлети на кісточці на грилі?


    Ґрати для гриля змащуємо маслом і обсмажуємо котлети 6-7 хвилин з кожного боку. Потрібно правильно підібрати температуру. Якщо жар буде занадто великим, котлети підгорять, але залишаться сирими всередині. А на маленькому вогні будуть готуватися занадто довго, а м'ясо стане жорстким і сухим.
    І останнє, не важливо, як саме ви приготували котлети. Після накрийте їх фольгою і дайте 5 хвилин «відпочити».