У звичному розумінні котлети - це м'ясна страва з перемеленого м'яса, тобто з фаршу. Але виявляється, це блюдо готують з рубаного м'яса. Саме таким чином і готуються котлети міністерські. Рецепт їх приготування ми вам розповімо в цій статті.
Курячі котлети по-міністерськи
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; майонез - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт.; борошно - 3 ст. ложки; часник - 1 зубчик; сіль і перець - за смаком; рослинна олія для обсмажування. Приготування Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками. Зручно обробляти злегка підморожене філе. Яйце злегка збиваємо віночком, потім додаємо в нього майонез (можна взяти сметану), а в отриману суміш - борошно (замість муки можна використовувати крохмаль). Добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Настала черга курячого філе, додаємо його в тісто. Перемішуємо, солимо і перчимо за смаком, видавлюємо зубчик часнику і ще раз перемішуємо. На сковороді добре розігріваємо олію і ложкою викладаємо коти. Обсмажуємо з двох боків до появи золотистої скоринки. Як і відбивні, котлети по-міністерськи можна посипати тертим сиром і трохи тушкувати під кришкою.
Котлети по-міністерськи зі свинини - рецепт
Свинина для приготування рубаних котлет теж підходить, так як готується вона досить швидко.
Інгредієнти: свинина - 800 г; яйця - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; сіль і перець - за смаком; рослинне масло. Приготування М'ясо попередньо миємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо шматочками. Чим вони дрібніше, тим краще. У ємність з м'ясом додаємо яйця, борошно і дрібно нарізану цибулю, сіль і перець сиплемо за смаком. Всі інгредієнти перемішуємо і викладаємо отриману масу ложкою на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо з обох сторін до готовності на середньому вогні.