Вернуться назад Распечатать

Котлети по-міністерськи

Котлети по-міністерськи
У звичному розумінні котлети - це м'ясна страва з перемеленого м'яса, тобто з фаршу. Але виявляється, це блюдо готують з рубаного м'яса. Саме таким чином і готуються котлети міністерські. Рецепт їх приготування ми вам розповімо в цій статті.

Курячі котлети по-міністерськи


Інгредієнти:

  • куряче філе - 05 кг;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль і перець - за смаком;

  • рослинна олія для обсмажування.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками. Зручно обробляти злегка підморожене філе. Яйце злегка збиваємо віночком, потім додаємо в нього майонез (можна взяти сметану), а в отриману суміш - борошно (замість муки можна використовувати крохмаль). Добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Настала черга курячого філе, додаємо його в тісто. Перемішуємо, солимо і перчимо за смаком, видавлюємо зубчик часнику і ще раз перемішуємо. На сковороді добре розігріваємо олію і ложкою викладаємо коти. Обсмажуємо з двох боків до появи золотистої скоринки. Як і відбивні, котлети по-міністерськи можна посипати тертим сиром і трохи тушкувати під кришкою.

    Котлети по-міністерськи зі свинини - рецепт


    Свинина для приготування рубаних котлет теж підходить, так як готується вона досить швидко.
    Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • яйця - 2 шт.;
  • Котлети по-міністерськи

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль і перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    М'ясо попередньо миємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо шматочками. Чим вони дрібніше, тим краще. У ємність з м'ясом додаємо яйця, борошно і дрібно нарізану цибулю, сіль і перець сиплемо за смаком. Всі інгредієнти перемішуємо і викладаємо отриману масу ложкою на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо з обох сторін до готовності на середньому вогні.