Вернуться назад Распечатать

Сардельки - рецепт

Сардельки - рецепт
Домашні сардельки - ласощі гідне справжніх гурманів: соковиті шматочки натурального м'яса, в доповненні сала і спецій буквально вибухають смаком у роті при першому надкусивании домашнього делікатесу. Важко втриматися і не приготувати, чи не так? Тому ми і вирішили присвятити дану статтю всім тонкощам того, як зробити смачні домашні сардельки.

Сардельки в домашніх умовах - рецепт


Хороша сарделька - це баланс сала і м'яса, солі і перцю, а також трав і прянощів. Тому підійдіть до питання пропорцій з обережністю - суворо дотримуйтесь рецептом і технологією приготування, уважно і ретельно вибирайте використовувані продукти, слідкуйте за їх якістю і свіжістю, адже саме вони визначають смак підсумкового страви.

Отже, перед приготуванням перевірте наявність необхідного інвентарю: основного - м'ясорубки і наповнювача, і допоміжного - у вигляді добрих ножів і миски з нержавіючої сталі. До речі наповнювати сардельки можна не тільки за допомогою насадки-наповнювача, але і з допомогою простого кондитерського мішка або пакета з відрізаним куточком.

Перед приготуванням сардельок м'ясо і сало кладуть в морозильник на 15-2 години - ця процедура полегшить роботу і збереже продукти в правильній «кондиції» для готування (м'ясо не повинно ставати сальним від витопившегося жиру - це перешкодить процесу наповнення оболонок фаршем). Перед приготуванням миски і ножі також охолоджують. Подрібнене м'ясо і сало змішують на холоді (для цього миску з інгредієнтами ставлять у ємність з льодом), приправляють і ставлять в морозильник.

Тим часом можна зайнятися кишками - оболонкою для наших сардельок. Їх необхідно промити теплою водою і замочити в розчині винного оцту і води (1:2) на 15-2 години.
Сардельки - рецепт

Подрібнене м'ясо і сало дістаємо з холодильника і пропускаємо через м'ясорубку, отриманий фарш знову охолоджуємо і готуємо все необхідне для начинки кишок.
Один край кишки зав'язуємо у вузлик, решта збираємо панчохою. З допомогою наповнювача або кондитерського мішка, начиняємо сардельки, розпрямляючи кишку по мірі наповнення. Окремі сардельки відділяють один від одного прокручуючи кишку, або зав'язуючи вузлик.
Готові сардельки повинні підсохнути годину або два, а потім їх можна буде готувати і подавати до столу.