Класичний рецепт приготування баранячих реберець передбачає їх запікання в жаровні або духовці, з попередніми маринуванням або без нього. Запечені баранячі реберця мають невимовним ароматом, соковитістю, а з-за різноманіття існуючих рецептів, ви можете, фактично, готувати цю страву знову і знову, кожен раз радуючи себе і близьких різноманітністю смаків. Ну а якщо у вас є не тільки духовка, але і сучасні кухонні девайси, то ви можете приготувати, наприклад, баранячі реберця в мультиварці .Загалом, рецептів того, як приготувати баранячі реберця багато.
Рецепт: баранячі реберця в духовці
Простий і зрозумілий рецепт нагадає вам смаки затишних італійських кафе завдяки пахощів розмарину і часнику, заправлених оливковою олією.
Інгредієнти: баранячі реберця - 1 кг; часник - 3 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; кмин - 1 ч. ложка; листя розмарину - 1 ст. ложка; чорний перець - за смаком; оливкова олія - за смаком. Приготування Очистіть 2 зубчики часнику і злегка роздушіть плоскою стороною ножа, моркву очистіть, а цибулю розрізати навпіл. Помістіть всі овочі в каструлю разом з баранячими реберцями і залийте водою, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте м'ясо близько години.
Часник тонко наріжте і злегка сприсніте оливковою олією. Ошпарені реберця посоліть і поперчіть, посипте кмином, розмарином і також полийте олією. Помістіть м'ясо на деко і відправте в духовку на 1 годину при 180 градусах. Готові запечені баранячі реберця в духовці повинні «відпочити» хвилин 5 а потім їх можна подавати до столу попередньо розділивши на індивідуальні шматочки.
Баранячі Ребра в гострому маринаді - рецепт в духовці
Що може ще так відтінити смак м'яса, як не гострі і ароматні спеції? Нижченаведений рецепт призначений для тих, хто віддає перевагу «погостріше» і здатний оцінити багатство смаку пряних страв.
Інгредієнти: баранячі реберця - 1 кг; мед - 1/2 ст.; діжонська гірчиця - 1/2 ст.; цукор - 3 ст. ложки; сіль - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки; чебрець і орегано - 1 1/2 ч. ложки; паприка мелена - 3 ч. ложки; білий перець - 1 1/2 ч. ложки; часник - 2 зубчики; лимон - 1 шт.; соус «Табаско» - 5 ст. ложок; вино сухе біле - 1/2 ст.; вершкове масло - 100 р. Приготування Для того щоб приготувати маринад для баранячих реберець, необхідно у невеликій мисці змішати: мелений чебрець, паприку, орегано і подрібнений часник, розвести суміш до пастоподібної консистенції за допомогою оливкового масла і нанести спеції на вимиті і висушені реберця.
Далі м'ясо кладемо на грати, грати ставимо на деко, в який попередньо наливаємо 2 склянки води. Готуватися реберця будуть 1 годину при 190 градусах: 30 хвилин з одного боку і 30 хвилин з іншого.
Тим часом готуємо соус: у каструльку видавлюємо сік лимона, додаємо соус «Табаско», вино, мед, гірчицю і цукор з сіллю, ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до кипіння, не забуваючи помішувати. Потім зменшуємо вогонь, додаємо вершкове масло і поливаємо нашої сумішшю гарячі реберця. Відправляємо ребра назад в духовку на 35 хвилин при тій же температурі, а після подаємо до столу.
Баранячі реберця з картоплею
Інгредієнти: баранячі реберця - 1 кг; молода картопля - 1 кг; часник - 3 зубчики; томати черрі - 400 г; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; розмарин - 1 гілочка; сіль, перець - за смаком. Приготування Вимиті і висушені баранячі реберця, натираємо сумішшю гірчиці, 1 ст. ложки масла, рубаного часнику, солі і перцю. Обсмажуємо їх на сковороді по 2 хвилини з обох сторін. Молода картопля злегка обварюють і викладаємо на змащене олією деко. Зверху кладемо реберця, а потім гілочки томатів черрі. Посипаємо блюдо свіжим розмарином і відправляємо в духовку на 20 хвилин при 220 градусах.