Антрекот з яловичини - це приголомшливе блюдо, але не всі можуть його готувати, тому зараз ми поговоримо про те, як тушкувати яловичі реберця. Приготовлені таким способом вони виходять соковитими і ніжними, при цьому, як добре всім відомо, тушковані продукти набагато корисніші, ніж, наприклад, смажені.
Ребра яловичі тушковані - рецепт
Інгредієнти: яловичі реберця - 700 г; цибуля - 2 шт.; солодкий перець - 2 шт.; помідори - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування Яловичі ребра спочатку промиваємо, обсушуємо, потім нарізаємо на шматочки 3-4 див. Натираємо їх сіллю і спеціями і залишаємо хвилин на 15 щоб вони просочилися. Тим часом цибулю нарізаємо півкільцями, а помідор і перець великими кубиками. У жароміцну каструлю вливаємо олію (шар масла повинен бути близько 1 см), викладаємо реберця, зверху цибулю. Злегка все це обсмажуємо і заливаємо водою, щоб вона тільки прикривала м'ясо. На невеликому вогні тушкуємо реберця близько 2 годин, щоб вони стали м'якими. Якщо вся вода випарувалася в процесі приготування, додайте ще небагато. Але відразу лити багато води з запасом не потрібно. Після цього додаємо помідори, перець і тушкуємо ще хвилин 20 за цей час перець повинен стати м'яким. До кінця приготування цієї страви рідина загусне і перетвориться в соус, який буде обволікати шматочки м'яса на кістці. Приготовані за цим рецептом тушковані яловичі ребра можна подавати до столу як в гарячому вигляді, так і в холодному. Якщо ви любите гострі страви, то разом з помідорами і перцем можете додати подрібнений часник і перець чилі.
Ребра яловичі, тушковані з картоплею
Оригінальність цього рецепта полягає в тому, що замість води для гасіння використовується пиво. Якщо когось може хвилювати те, що в готовому блюді буде чути запах алкоголю, не хвилюйтеся, присмак і запах пива зникнуть ще в процесі приготування. А ось на смак готового блюда буде просто чудовий.
Інгредієнти: яловичі реберця - 1 кг; картопля - 1 кг; помідори - 2 шт.; солодкий перець - 2 шт.; зелень кропу і петрушки - 100 г; світле пиво - 500 мл; часник - 3 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Помідори нарізаємо невеликими часточками, солодкий перець - довгастими шматочками, зелень кропу і петрушки подрібнюємо, а реберця ріжемо шматочками по 3 див. В жароміцну каструлю (можна використовувати казанок) викладаємо шарами: зелень, помідори, перець, а вже потім реберця. Все це заливаємо пивом і ставимо на плиту. Спочатку до закипання готуємо на великому вогні, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо, поки реберця не стануть м'якими. Час від часу потрібно знімати утворився на поверхні жир. Хвилин за 20 до закінчення приготування додаємо очищену і нарізану великими брусочками картоплю. Якщо рідини в каструлі залишилося мало, можете додати трохи води, але дивіться, не перестарайтеся, все-таки, у нас яловичі реберця тушковані з картоплею, а не варені. Сіль, перець додаємо за смаком. А в самому кінці приготування можна додати пропущений через прес часник. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Тушковані яловичі реберця з чорносливом - рецепт
Інгредієнти: яловичі реберця - 1 кг; чорнослив без кісточок - 05 кг; цукор - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Спочатку заливаємо чорнослив холодною водою і залишаємо приблизно на півгодини. А тим часом миємо й обсушуємо реберця, нарізаємо
їх на шматочки довільної величини, натираємо сіллю й обсмажуємо на олії до появи золотистої скоринки. Тепер нам потрібно тушкувати яловичі ребра - для цього перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою, її має бути стільки, щоб просто були покриті ребра. Тушкуємо до напівготовності. Потім додаємо чорнослив і додаємо сироп з цукру і води. Пропорції довільні - в залежності від того, наскільки виражений солодкий смак ви хочете отримати. Додаємо пару лаврових листочків і тушкуємо до готовності.
Якщо ж ви не хочете довго стояти і плити, то пропонуємо вам приготувати яловичі реберця в мультиварці .