Антрекот, в перекладі з французької язика, означає шматок м'яса, зрізаного між хребтом і ребрами тварини. Антрекот з свинини, приготований у духовці виходить дуже ніжним, соковитим, ароматним і готується всього за півгодини. Ну а якщо ви хочете отримати м'ясо з скоринкою, то краще зробити антрекот з свинини на сковороді.
Як гарнір до страви прекрасно підійде відварена або смажена картопля, макарони і гречка. Давайте дізнаємося з вами кілька цікавих і смачних рецептів приготування свинячого антрекота, і ви здивуєте всіх своїми приголомшливими кулінарними здібностями.
Антрекот з свинини у фользі
Рецепт приготування антрекота в духовці досить простий. М'ясо виходить шалено соковитим, ароматним і ніжним. Подавати приготований антрекот можна з відвареною картоплею і свіжою зеленню.
Інгредієнти: м'якоть свинини - 500 г; сир моцарелла - 100 г; часник - 1 зубчик; вершки 10 % - 200 мл; сіль, перець, суміш італійських трав - за смаком; приправа для гриля - за смаком. Приготування Беремо м'якоть свинини, гарненько промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на 4 однакових антрекота. Фольгу складаємо в 3 шари, надаючи їй форму "тарілочки". Викладаємо на неї м'ясо, посипаємо його сіллю, перцем за смаком, італійськими травами і спеціальної приправою для гриля. Зверху поливаємо нежирними вершками і посипаємо дрібно нарізаним часником.
Потім акуратно перевертаємо м'ясо, потім з усіх боків на вершковому соусі, закриваємо фольгою і робимо в ній невеликий отвір. Ставимо антрекот в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку і запікаємо протягом 2 годин. Сир моцарелу нарізаємо пластинками і викладаємо по закінченні часу на м'ясо. Знову накриваємо фольгою і відправляємо ще на 30 хвилин у духовку. Подаємо свинячий антрекот, приготований в духовці, гарячим, посипавши зверху свіжою зеленню.
Антрекот з свинини в аерогрилі
Приголомшливо соковитий антрекот з свинини, приготований в аерогрилі припаде до смаку навіть дуже примхливим гурманам. Готується страва досить просто, а виходить шалено смачним і ніжним. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти: м'якоть свинини - 700 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лимон - 05 шт.; сіль, перець, приправи - за смаком; кетчуп, майонез - за смаком. Приготування М'якоть свинини промиваємо під холодною водою, обсушуємо і нарізаємо на плоскі шматочки. Злегка відбиваємо кухонним молотком, солимо і перчимо за смаком. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо півкільцями. Потім перекладаємо його до м'яса, додаємо приправи і вливаємо лимонний сік. Гарненько перемішуємо і залишаємо хвилин на 30 замаринуватися.
Після закінчення часу викладаємо шматочки свинини на решітку аэрогриля. Змащуємо зверху сумішшю майонезу і кетчупу і запікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Антрекот з свинини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 500 г; картопля - 8 шт.; лимонний сік - за смаком; майонез - 1 ст. ложка; сіль, перець, спеції - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Свинячий антрекот солимо за смаком, приправляємо спеціями, поливаємо лимонним соком і змащуємо майонезом. Залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. Потім кладемо шматочки м'яса в чашу мультиварки, наливаємо трохи води, додаємо рослинне масло.
Закриваємо кришку і виставляємо програму "Випічка» на 50 хвилин. Після сигналу готовності перевертаємо шматочки і готуємо ще 15 хвилин для засмажки без води.
Картоплю чистимо, розрізаємо на 3 частини, кладемо в каструлю, солимо, наливаємо води і готуємо на програмі «Випічка» 50 хвилин. Подаємо свинячий антрекот разом з картоплею і насолоджуємося прекрасним смаком страви.
Звичайно, дане страву можна приготувати не тільки з свинини, а тому пропонуємо вам почитати і інші рецепти антрекота .