Вернуться назад Распечатать

Свинячі рябчики

Свинячі рябчики
Свинячі рябчики дуже часто згадуються в багатьох рецептах, але не кожна господиня знає про що йде мова. Насправді, все дуже просто «рябчики свинячі» - це верхня частина ноги. Для отримання «свинячого рябчика» задня частина окосту відділяється, позбавляючи від товстої кістки, а тонка кістка залишається всередині. Давайте дізнаємося з вами як смачно приготувати свинячі рябчики.

Свинячі рябчики - рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча рулька з шкурою - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - за смаком;

  • пиво - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування свинячих рябчиків, спочатку розгортаємо їх. У серединці натираємо сіллю і спеціями, кладемо туди видавлений часник. Далі нарізаємо дрібними кубиками очищений ріпчасту цибулю. Замариноване м'ясо викладаємо в попередньо змащений маслом чавунець і пересипаємо м'ясо цибулею і спеціями, кладемо лавровий лист. Всі притискаємо зверху гарненько і закриваємо кришкою. Ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.
    Хвилин через 50 відкриваємо кришку, наливаємо туди склянку пива, після чого відправляємо чавунець знову в духовку вже 3 години. Ось і все, після довгого очікування наші свинячі рябчики готові!

    Свинячі рябчики зі сметаною


    Інгредієнти:

  • свинячий рябчик - 6 шт.;

  • печериці - 700 г;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • сметана - 500 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рябчики гарненько промиваємо в холодній воді, кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою.
    Свинячі рябчики
    Варимо зі спеціями, цибулею, сіллю і часником. Потім виймаємо м'ясо, бульйон проціджуємо і відварюємо в ньому ж вимиті печериці.
    Потім беремо чавунець, обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, викладаємо рябчики і заливаємо все бульйоном. Тушкуємо приблизно 30 хвилин. Сметану додаємо в самому кінці за 10 хвилин до готовності.
    Якщо ви занадто пізно поставили блюдо в духовку, і воно не поспіє до вечері, то пропонуємо вам використовувати інше м'ясо і приготувати свинину з квасолею або ж свинину з яблуками .