Свинячі рябчики дуже часто згадуються в багатьох рецептах, але не кожна господиня знає про що йде мова. Насправді, все дуже просто «рябчики свинячі» - це верхня частина ноги. Для отримання «свинячого рябчика» задня частина окосту відділяється, позбавляючи від товстої кістки, а тонка кістка залишається всередині. Давайте дізнаємося з вами як смачно приготувати свинячі рябчики.
Свинячі рябчики - рецепт
Інгредієнти: свиняча рулька з шкурою - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - за смаком; пиво - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування свинячих рябчиків, спочатку розгортаємо їх. У серединці натираємо сіллю і спеціями, кладемо туди видавлений часник. Далі нарізаємо дрібними кубиками очищений ріпчасту цибулю. Замариноване м'ясо викладаємо в попередньо змащений маслом чавунець і пересипаємо м'ясо цибулею і спеціями, кладемо лавровий лист. Всі притискаємо зверху гарненько і закриваємо кришкою. Ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.
Хвилин через 50 відкриваємо кришку, наливаємо туди склянку пива, після чого відправляємо чавунець знову в духовку вже 3 години. Ось і все, після довгого очікування наші свинячі рябчики готові!
Свинячі рябчики зі сметаною
Інгредієнти: свинячий рябчик - 6 шт.; печериці - 700 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; сметана - 500 мл; часник - 2 зубчики; сіль, спеції - за смаком. Приготування Рябчики гарненько промиваємо в холодній воді, кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою.
Варимо зі спеціями, цибулею, сіллю і часником. Потім виймаємо м'ясо, бульйон проціджуємо і відварюємо в ньому ж вимиті печериці.
Потім беремо чавунець, обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, викладаємо рябчики і заливаємо все бульйоном. Тушкуємо приблизно 30 хвилин. Сметану додаємо в самому кінці за 10 хвилин до готовності.
Якщо ви занадто пізно поставили блюдо в духовку, і воно не поспіє до вечері, то пропонуємо вам використовувати інше м'ясо і приготувати свинину з квасолею або ж свинину з яблуками .