Вернуться назад Распечатать

Биточки з фаршу

Биточки з фаршу
Фарш в кулінарії незамінний. З нього готують котлети, фрикадельки в соусі , паштети, різні фаршировані овочі, пельмені, курячі кульки і, звичайно, биточки з фаршу - страва для ледачих. Чому для лінивих? Тому що, приготування займає небагато часу, так як страви з фаршу готуються швидше, ніж інші м'ясні, а сам рецепт настільки простий, що і ви самі здивуєтеся.

Рецепт биточків з фаршу


У даному рецепті використовуються панірувальні сухарі. Якщо у вас їх немає, можете замінити хлібної м'якоттю - подрібненої і підсушеної в духовці.
Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • панірувальні сухарі - 3 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 3 ч. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.




  • Приготування

    Фарш (краще всього взяти навпіл свинину і яловичину) солимо, перчимо, додаємо спеції, потім змішуємо з цибулею, попередньо дрібно нарізаною і обсмаженою на олії. Додаємо сире яйце і гарненько вимішуємо. Тепер додаємо панірувальні сухарі і ліпимо «битки» довгастої форми, обвалюємо в сухарях і смажимо на сковороді в рослинному маслі, потім перекладаємо в сотейник. Биточки з фаршу заливаємо соусом зі сметани, трохи розведений водою з додаванням солі, перцю і спецій. Ставимо Сотейник на середній вогонь, накриваємо кришкою і готуємо хвилин 20-25.
    Цим же рецептом ви можете скористатися, щоб приготувати биточки з фаршу в мультиварці на пару - відмінно підходить для тих, хто віддає перевагу дієтичне харчування, а також підходить для діток. На дно каструлі налити 3 склянки води і викладіть биточки в кошик для варіння на пару. Встановлюєте режим «Варка на пару» і таймер на 40 хвилин.

    Биточки з фаршу в духовці



    Приготовані в духовці під соусом, биточки з фаршу вийдуть особливо соковитими і ніжними.

    Інгредієнти:
    Для биточків:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • яйце - 1-2 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • сметана - 250 г;

  • вода - 100 г;

  • перець, сіль - за смаком;

  • базилік - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1/2 ч. ложки.



  • Приготування
    Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо його до готовності (періодично помішуючи), на сковороді в рослинному маслі. М'ясний фарш змішуємо з яйцями, додаємо остиглий цибулю, солимо, перчимо, і гарненько збиваємо до пишної однорідної маси. Потім змішуємо з панірувальними сухарями і ще раз перемішуємо. Формуємо з фаршу биточек, обвалюємо його в борошні й обсмажуємо в рослинному маслі. Викладаємо готові битки на деко або форму для запікання і доводимо до готовності в розігрітій духовці (180-190г градусів) близько 15-20 хвилин.
    Тепер приготуємо соус. Для цього змішуємо сметану з водою, сіллю, спеціями, гарненько перемішуємо і заливаємо биточки з фаршу в духовці. Закриваємо духовку і готуємо ще 15 хвилин.
    Биточки з фаршу
    Даємо биточкам постояти хвилин 6-7 в духовці і можемо подавати на стіл.
    Для цього рецепту не обов'язково брати яловичину і свинину, ви можете приготувати биточки з курячого фаршу, а залиті сметанним соусом, вони вийдуть соковитими і ніжними. До речі, соус може взяти не тільки сметанний, а вершковий або томатний - це справа вашого смаку і переваг.
    Ви також можете приготувати цю страву з додавання всередину начинки - грибів або сиру. Для приготування биточків з фаршу з грибами, обсмажте печериці з цибулею і при формуванні битка, покладіть всередину трохи начинки. Таким же чином можете приготувати биточки з фаршу з сиром, замінивши гриби, натертим на крупній тертці сиром.