Далеко не всі знають, що карбонат - це не аптечний препарат, а шматок ніжного свинячого м'яса, відрізаний зі спиною частини біля хребта. Кожен з вас купував на ринку вже готовий карбонат - запечений або копчений, із задоволенням їв бутерброди з найніжнішої свининою, ну, а чому б не приготувати карбонат в домашніх умовах? Насправді, ніяких складнощів, все, що вам знадобиться - шматочок м'яса, трохи спецій і духовка. Один раз спробувавши, ви вже не станете купувати ковбасу в магазині, а замініть її на свинячий карбонат. Рецепти в духовці, а саме так найчастіше готується цілісний шматочок свинини, віднімають у будь-якої господині трохи часу, а зберігатися апетитний карбонат може і в холодильнику.
Карбонат - рецепт
Якщо ви замарінуете свинину напередодні, то м'ясо буде більш соковитим і ніжним. Для маринаду достатньо взяти звичайний огірковий розсіл.
Інгредієнти: свиняче м'ясо - 1 кг; цибуля - 3 шт.; огірковий розсіл - 05 склянки; сіль, спеції, часник - за смаком. Приготування Рецепт карбонату в духовці зустрічається досить часто на кулінарних порталах. Який же вибрати? Ми пропонуємо вам для початку спробувати найпростіший рецепт того, як приготувати м'ясний карбонат.
Нарізаємо цибулю півкільцями. Свинину ретельно промиваємо, натираємо спеціями, сіллю і часником. Потім укладаємо карбонат в глибокий посуд і засипаємо цибулею. Вливаємо огірковий розсіл і маринуємо м'ясо не менше, ніж 5 годин. Краще всього, поставити на ніч у холодильник. Потім викладаємо на деко і запікаємо в духовці (180 градусів) близько 40-50 хвилин.
Карбонат на кістки - рецепт
Цей рецепт приготування карбонату сподобається тим, хто любить м'ясо з кісточкою.
Інгредієнти: свиняче м'ясо - 08 кг; олія - за смаком; розсіл - за смаком; сіль - 1 ч. ложка; перець чорний - за смаком; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Беремо свинину, кладемо її на сковорідку кісточкою вниз, солимо, посипаємо перцем, цукром і гарненько все втираємо. Потім поливаємо рослинним маслом - щоб весь шматок був повністю покритий. Ставимо сковороду на сильний вогонь і наливаємо до м'яса розсіл, краще взяти від помідор, але підійде і огірковий. Накриваємо кришкою і даємо прокипіти хвилин 10. Потім відкриваємо м'ясо, перевертаємо його і даємо ще покипіти 10-15 хвилин під кришкою. Готовність карбонату визначаємо за допомогою дерев'яної палички (або сірники). Якщо з отвору тече прозорий, трохи рожевий сік - м'ясо готовий. Важливо не пересушити свинину, інакше карбонат вийде сухим.
Приготування свинячого карбонату - рецепт
Не обов'язково готувати м'ясо цілим шматком, можна спробувати відразу запекти порційні шматочки.
Інгредієнти: карбонат - 1 кг; помідори - 2 шт.; майонез - 1 банка; сіль, перець - за смаком; сир - 250 р. Приготування Свинина-карбонат, рецепти якої ми давали вище, практично скрізь готується цілим шматком і в чистому вигляді - без додавання будь-яких овочів. У цьому рецепті пропонуємо вам спробувати запекти ніжне м'ясо з помідорами в духовці. А відразу розділене на порційні шматочки - воно швидше пропечеться.
Візьмемо карбонат, разрежем на рівні шматочки (приблизно 15 см), солимо, перчимо і викладаємо на деко. Потім
добре змащуємо м'ясо майонезом, зверху розкладаємо кружечки помідор і посипаємо натертим сиром. Готується карбонат в духовці близько 15 хвилин. Готовність перевіряємо ножем - якщо з надрізу тече рожевий сік, значить нашу свининку пора виймати.
Подавати запечений карбонат можна з овочевим гарніром.
Не зупиняєтеся на приготуванні домашнього карбонату, з хорошою свинини можна також приготувати багато чудових
м'ясних продуктів, наприклад пастрому , домашні сосиски , або м'ясний рулет . Приємного вам апетиту і вдалих кулінарних експериментів!