Медальйони з телятини - це чудове і оригінальне святкове м'ясне блюдо. Тому при його приготуванні вам потрібно обов'язково постаратися, щоб воно вийшло не тільки смачним, але і естетично красивим.
Медальйони з телятини з грибами
Інгредієнти: телятина - 1 кг; оливкова олія - 2 ст. ложки; біле вино - 2 ст.; свіжі печериці - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сир - 300 г; сіль, перець - за смаком; зелень петрушки. Приготування Телятину промиваємо, нарізаємо приблизно на 12 шматочків, солимо, перчимо, заливаємо вином і поставити маринуватися приблизно на 6 годин в холодильник. Потім краї м'яса перев'язуємо ниткою, надаючи їм круглу форму, і обсмажуємо на рослинному маслі до утворення рум'яної скоринки. Цибулю дрібно рубаємо, пасеруємо на маслі, додаємо подрібнені скибочками гриби і смажимо все разом до готовності. Перед самою подачею, видаляємо нитки, укладаємо медальйони на деко, зверху кладемо смажені гриби, посипаємо тертим сиром і запікаємо страву в духовці, поки сир не розплавиться.
Медальйони з телятини - рецепт
Інгредієнти: телятина - 400 г; м'який сир - 200 г; молоко - 50 мл; вершкове масло - 20 г; шинка - 50 г; коньяк - 1 ст. ложка; яйце - 3 шт.; трюфельна паста - 10 мл; борошно; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати медальйони з телятини? М'який сир нарізаємо невеликими кубиками, кладемо в миску, заливаємо холодним молоком і ставимо на кілька годин в холодильник. Тим часом дрібно ріжемо шинку і заздалегідь відварені круто і обчищені яйця. Дані інгредієнти змішуємо з трюфельною пастою, солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо начинку.
Філе телятини промиваємо в холодній воді, злегка обсушуємо, видаляємо з м'яса плівку і нарізаємо м'ясо впоперек на 4 медальйона товщиною приблизно 15 см. У кожному робимо невеликий кишеньку і наповнюємо їх начинкою.
Тепер давайте приготуємо соус: беремо миску з молоком і сиром, ставимо в каструлю з гарячою водою, а потім на слабкий вогонь. Сирну масу постійно заважаємо до повного розчинення сиру, а потім збільшуємо вогонь. Додаємо яєчні жовтки, ретельно
перемішуємо і готуємо ще 5-7 хвилин. Соус повинен придбати кремоподібну однорідну консистенцію.
Медальйони солимо, перчимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін у маслі. Потім поливаємо м'ясо коньяком, накриваємо кришкою і збільшуємо вогонь.
Готові котлетки викладаємо на блюдо разом з овочами, окремо подаємо соус.
Якщо ви любите ніжні страви з м'яса, то неодмінно спробуйте рецепти яловичини в горщиках , або яловичини під сиром.
Приємного вам апетиту!