Вернуться назад Распечатать

Медальйони з телятини

Медальйони з телятини
Медальйони з телятини - це чудове і оригінальне святкове м'ясне блюдо. Тому при його приготуванні вам потрібно обов'язково постаратися, щоб воно вийшло не тільки смачним, але і естетично красивим.

Медальйони з телятини з грибами


Інгредієнти:

  • телятина - 1 кг;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • біле вино - 2 ст.;

  • свіжі печериці - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сир - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Телятину промиваємо, нарізаємо приблизно на 12 шматочків, солимо, перчимо, заливаємо вином і поставити маринуватися приблизно на 6 годин в холодильник. Потім краї м'яса перев'язуємо ниткою, надаючи їм круглу форму, і обсмажуємо на рослинному маслі до утворення рум'яної скоринки. Цибулю дрібно рубаємо, пасеруємо на маслі, додаємо подрібнені скибочками гриби і смажимо все разом до готовності. Перед самою подачею, видаляємо нитки, укладаємо медальйони на деко, зверху кладемо смажені гриби, посипаємо тертим сиром і запікаємо страву в духовці, поки сир не розплавиться.

    Медальйони з телятини - рецепт


    Інгредієнти:

  • телятина - 400 г;

  • м'який сир - 200 г;

  • молоко - 50 мл;

  • вершкове масло - 20 г;

  • шинка - 50 г;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • яйце - 3 шт.;

  • трюфельна паста - 10 мл;

  • борошно;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати медальйони з телятини? М'який сир нарізаємо невеликими кубиками, кладемо в миску, заливаємо холодним молоком і ставимо на кілька годин в холодильник. Тим часом дрібно ріжемо шинку і заздалегідь відварені круто і обчищені яйця. Дані інгредієнти змішуємо з трюфельною пастою, солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо начинку.
    Філе телятини промиваємо в холодній воді, злегка обсушуємо, видаляємо з м'яса плівку і нарізаємо м'ясо впоперек на 4 медальйона товщиною приблизно 15 см. У кожному робимо невеликий кишеньку і наповнюємо їх начинкою.
    Тепер давайте приготуємо соус: беремо миску з молоком і сиром, ставимо в каструлю з гарячою водою, а потім на слабкий вогонь. Сирну масу постійно заважаємо до повного розчинення сиру, а потім збільшуємо вогонь. Додаємо яєчні жовтки, ретельно
    Медальйони з телятини
    перемішуємо і готуємо ще 5-7 хвилин. Соус повинен придбати кремоподібну однорідну консистенцію.
    Медальйони солимо, перчимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін у маслі. Потім поливаємо м'ясо коньяком, накриваємо кришкою і збільшуємо вогонь.
    Готові котлетки викладаємо на блюдо разом з овочами, окремо подаємо соус.
    Якщо ви любите ніжні страви з м'яса, то неодмінно спробуйте рецепти яловичини в горщиках , або яловичини під сиром.
    Приємного вам апетиту!