Вернуться назад Распечатать

Яловичі мізки - рецепт

Яловичі мізки - рецепт
Ось це вже, дійсно, рідкісне блюдо. Багато ніколи не пробували, так і не відчували бажання спробувати, наприклад, смажені мізки яловичі, рецепт приготування яких завжди є в кулінарних книгах. Надто вже вигляд у цього продукту відштовхуючий. Не пробували? А даремно! Мізки телячі, яловичі, містять безліч корисних речовин, таких як фосфор, калій, і зовсім небагато калорій, лише 145 кКал на 100 г продукту. Зате холестерину в них дуже багато, так що якщо ця страва припаде вам до смаку, не зловживайте ним.

  • мізки самі по собі практично не мають смаку, тому їх краще смажити;

  • перед приготуванням обов'язково замочуйте мізки, знімайте з них плівку і видаляйте залишки крові;

  • щоб мізки не міняли при готуванні колір, у воду для замочування можна додати трохи оцту;

  • яловичі мізки більш щільні за структурою, телячі - ніжніше і жирніше;

  • яловичі мізки готують близько 20 хвилин;

  • телячі мізки рецепт рекомендує готувати не більше 10 хвилин.


  • Рецепт смажених мізків є самим популярним, тому що при смаженні, а так само використання кляру і спецій, мізки набувають більш яскравий і виражений смак.

    Мізки - рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • мізки телячі - 500 р.;

  • борошно пшеничне - 4 ст. ложки;

  • оцет - 4 ст. ложки;

  • яйця - 4 шт.;

  • масло - 60 г;

  • лимон - 2 шт.;

  • зелень рубана - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Знімаємо тоненьку плівочку з мозків, і замочуємо їх на годину в теплій воді з додаванням оцту. Відварюємо мізки в підсоленій і підкисленій соком лимона воді 10 хвилин.
    Яловичі мізки - рецепт
    Обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на скибочки і обвалюємо в борошні.
    Готуємо кляр з яєць, солі і перцю. Кожен скибочку занурюємо в кляр і відправляємо в киплячу олію. Красива золота скоринка підкаже вам, що страва готова.
    Рецепт приготування мізків яловичих відрізняється від вищенаведеного тільки по часу. Як ми і говорили раніше, час приготування потрібно збільшити приблизно у 2 рази.
    Любителі ніжного смаку можуть їсти мізки з соусами з йогурту всім іншим радимо зупинити вибір на будь-яких несолодких соуси до м'яса .