Ось це вже, дійсно, рідкісне блюдо. Багато ніколи не пробували, так і не відчували бажання спробувати, наприклад, смажені мізки яловичі, рецепт приготування яких завжди є в кулінарних книгах. Надто вже вигляд у цього продукту відштовхуючий. Не пробували? А даремно! Мізки телячі, яловичі, містять безліч корисних речовин, таких як фосфор, калій, і зовсім небагато калорій, лише 145 кКал на 100 г продукту. Зате холестерину в них дуже багато, так що якщо ця страва припаде вам до смаку, не зловживайте ним.
мізки самі по собі практично не мають смаку, тому їх краще смажити; перед приготуванням обов'язково замочуйте мізки, знімайте з них плівку і видаляйте залишки крові; щоб мізки не міняли при готуванні колір, у воду для замочування можна додати трохи оцту; яловичі мізки більш щільні за структурою, телячі - ніжніше і жирніше; яловичі мізки готують близько 20 хвилин; телячі мізки рецепт рекомендує готувати не більше 10 хвилин. Рецепт смажених мізків є самим популярним, тому що при смаженні, а так само використання кляру і спецій, мізки набувають більш яскравий і виражений смак.
Мізки - рецепт приготування
Інгредієнти: мізки телячі - 500 р.; борошно пшеничне - 4 ст. ложки; оцет - 4 ст. ложки; яйця - 4 шт.; масло - 60 г; лимон - 2 шт.; зелень рубана - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Знімаємо тоненьку плівочку з мозків, і замочуємо їх на годину в теплій воді з додаванням оцту. Відварюємо мізки в підсоленій і підкисленій соком лимона воді 10 хвилин.
Обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на скибочки і обвалюємо в борошні.
Готуємо кляр з яєць, солі і перцю. Кожен скибочку занурюємо в кляр і відправляємо в киплячу олію. Красива золота скоринка підкаже вам, що страва готова.
Рецепт приготування мізків яловичих відрізняється від вищенаведеного тільки по часу. Як ми і говорили раніше, час приготування потрібно збільшити приблизно у 2 рази.
Любителі ніжного смаку можуть їсти мізки з соусами з йогурту всім іншим радимо зупинити вибір на будь-яких несолодких соуси до м'яса .