М'ясний рулет з фаршу може стати не тільки відмінною закускою для святкового столу, але і повноцінним стравою на обід або вечерю. А якщо слідувати поданим нижче рецептами приготування м'ясного рулету займе мінімум часу і зусиль.
М'ясний рулет з грибами
Основа приготування м'ясних рулетів полягає у створенні правильної начинки і покритті її м'ясним фаршем. Цей рецепт допоможе приготувати рулет з грибами, який обов'язково сподобається всім вашим близьким.
Інгредієнти: гриби - 250 г; фарш яловичий - 600 г; яйце - 2 шт.; цибуля - 3 шт.; перець болгарський - 1 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки; майонез - 100 г; сухарі панірувальні - 4 ст. ложки. Приготування Насамперед необхідно змішати фарш з яйцями і спеціями. Отриману масу необхідно викласти на змащений маслом і посипаний сухарями пекарський лист і запікати його в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Поки запікається фарш, можна зайнятися приготуванням начинки. Гриби необхідно нарізати скибочками і обсмажити разом з дрібно порубаним цибулею на вершковому маслі. Через 7 хвилин слід додати до суміші залишилися сухарі і тушкувати ще 5 хвилин.
Далі вийміть фарш з духовки і викладіть на нього отриману грибну начинку. Скрутіть рулет з фаршу, змащуємо його майонезом і відправите м'ясний рулет з яловичини в духовку ще на 15-20 хвилин, поки блюдо не придбає золотисту скориночку.
Рецепт м'ясного рулету з яйцем
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; цибуля - 2 шт.; яйце - 4 шт.; сухарі панірувальні - 1 ст. ложка; молоко - 4 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Для початку необхідно зварити 3 яйця круто - це і буде начинкою для рулету.
Поки яйця варяться, цибулю необхідно дрібно нарізати і обсмажити на сковороді 5 хвилин, після чого подрібнити його блендером. Цибульну масу слід змішати з рештою сирим яйцем, молоком, сухарями і спеціями, після чого додати до нього фарш.
Форму для запікання слід застелити фольгою, викласти на нього фарш, на нього - варені яйця, і акуратно загорнути в рулет.
Одержаний рулет потрібно випікати при 200 градусах 50 хвилин.
М'ясний рулет із чорносливом
Інгредієнти: свинина (цілий шматок) - 2 кг; чорнослив - 200 г; часник - 8 шт.; мускатний горіх - 1 ч. ложка; масло рослинне - 4 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Для приготування рулету потрібно підготувати суміш з солі, половину натертого часнику (трохи часнику залиште), мускатного горіха і масла. М'ясо слід вимити і натерти отриманою сумішшю.
На сковороді необхідно обсмажувати залишився порубаний часник з чорносливом протягом 5 хвилин.
З м'яса слід підготувати плоский шар, після чого викласти на нього чорнослив і акуратно загорнути краю, щоб вийшов рулет. Далі необхідно відправити рулет в духовку і запікати 2 години при 180 градусах.
М'ясний рулет в духовці, рецепт якого представлений вище, потрібно обов'язково нарізати перед подачею.
Рецепт м'ясного рулету з фаршу
Даний рецепт відповість на питання, як приготувати м'ясний рулет з бринзою, від якого просто неможливо відірватися. Таке блюдо як раз підійде господиням, які бажають справити враження на гостей.
Інгредієнти: бринза болгарська - 250 г; фарш (свинячий або яловичий) - 1 кг; перець болгарський - 1 шт.; панірувальні сухарі - 1 ст.; яйце - 2 шт.; вершки - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Спочатку необхідно перець очистити від серцевини і нарізати тонкою соломкою. Бринзу потрібно розтерти і змішати з
перцем.
В окремому посуді слід з'єднати половину сухарів з яйцями, вершками і фаршем і ретельно перемішати інгредієнти.
Папір для випікання необхідно посипати залишилися сухарями, викласти на неї м'ясну суміш і рівномірно розподілити її по всій поверхні листа. Зверху на фарш потрібно викласти бринзу з перцем, загорнути рулет і обв'язати його ниткою, щоб у процесі випікання він не розвалився.
Одержаний рулет слід відправити в духовку і випікати блюдо 60 хвилин при температурі 170-180 градусів. Перед подачею запечений м'ясний рулет потрібно нарізати.
Любителям м'ясних рулетів рекомендуємо випробувати рецепти свинячого і курячого . варіантів цих страв