Фаршировані стегенця - це шалено смачне і, до того ж, дуже ситне блюдо з курячого м'яса, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Приготувати їх зовсім не складно, зате результат вас приємно здивує. Ніжне і соковите куряче м'ясо в поєднанні з різноманітними начинками неодмінно підкорить всіх ваших домашніх своїм чудовим смаком і чудовим ароматом. Давайте ж детальніше розглянемо деякі рецепти приготування фаршированих курячих стегенець.
Стегенця фаршировані грибами
Інгредієнти: стегенця курячі - 6 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; сир - 100 г; печериці консервовані - 400 г; сіль, перець - за смаком; часник - 2 зубчики. Для соусу:
майонез - 2 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; кетчуп - 15 ст. ложки; мед - 2 ч. ложки; сир - 100 г; часник - 2 зубчики; приправи - за смаком. Приготування Отже, беремо курячі стегенця і акуратно виймаємо з них кісточку. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо дрібно порізану цибулю, потім додаємо консервовані гриби і терту моркву. Все перемішуємо і продовжуємо тушкувати на слабкому вогні до повної готовності овочів. Потім овочеву смаження солимо, перчимо, видавлюємо часник. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо в начинку і перемішуємо. Кладемо її всередину стегенець чайною ложкою і викладаємо м'ясо на змащене жиром деко. Тепер робимо соус: змішуємо майонез, сметану, кетчуп, мед, додаємо тертий сир, видавлюємо часник. Приготованою сумішшю обмазуємо фаршировані курячі ніжки без кістки і ставимо деко на 50 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку для запікання.
Стегенця фаршировані чорносливом
Інгредієнти: стегенця курячі - 5 шт.; волоські горіхи - 100 г; чорнослив - 150 г; сир - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; олія рослинна. Приготування Як приготувати фаршировані курячі стегенця? Беремо м'ясо, промиваємо холодною водою й обсушуємо паперовим рушником. Гострим ножем акуратно підрізаємо шкірочку навколо кісточки і потихеньку зрізаємо з стегенця м'якоть, кісточки обрізаємо.
Тепер готуємо начинку: беремо попередньо розпарений чорнослив, нарізаємо його кубиками, додаємо стовчені горіхи, тертий сир і все перемішуємо. Солимо, перчимо до смаку і наповнюємо цієї масою стегенця. Тепер загортаємо краєчок шкіри стегенця, укладаємо на злегка змащене олією деко і обмазуємо зверху майонезом, змішаним з часником. Запікаємо фаршировані курячі стегенця в духовці, приблизно за 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Стегенця фаршировані сиром
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці свіжі - 300 г; твердий сир - 200 г; яйце - 1 шт.; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Для приготування фаршированих стегенець курячі ніжки промиваємо й обсушуємо. Акуратно знімаємо з стегенець шкірку, відокремлюємо м'ясо від кісток і гарненько подрібнюємо його в блендері. Цибулю і гриби чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Сир натираємо на дрібній тертці в окрему мисочку. У курячий фарш додаємо яйце, гриби з цибулею і трохи тертого сиру. Ретельно все перемішуємо, заправляємо сіллю і перцем за смаком. Наповнюємо курячу шкірку приготовленої начинкою і викладаємо стегенця на деко. Змащуємо зверху майонезом і запікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею на стіл посипаємо курку, фаршировану грибами , що залишилися сиром.
Приємного вам апетиту!