Свинина - один з найпопулярніших сортів м'яса, завдяки своїй жирності і м'якості. Якщо ви є її шанувальником і шукайте нові рецепти приготування, ми радимо приготувати запечену свинячу шийку, яка нікого не залишить байдужим і прекрасно підійде в якості основного блюда до будь-якого гарніру.
Свиняча шийка запечена в рукаві
Інгредієнти: свиняча шия - 700 г; часник - 3 зубчики; гірчиця - 2 ч. ложки; сіль крупного помелу - 1 ч. ложка; суміш спецій для свинини - за смаком. Приготування Шию промийте, часник наріжте тонкими пластинками і нашпигуйте їм м'ясо. Розчиніть сіль в 1 ст. ложці кип'яченої води, наберіть у шприц рідину і з його допомогою введіть розсіл в різні частини м'яса, це дозволить йому рівномірно просолитися.
Потім натріть шию спеціями для м'яса або просто чорним меленим перцем і гірчицею. Загорніть шматок в рукав, закріпіть його по краях, і покладіть в холодильник мінімум на ніч маринуватися. Після цього перекладіть м'ясо на деко і відправте в духовку, розігріту до 220 градусів на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте свинячу шийку в рукаві ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування розріжте верх рукава і акуратно розсуньте його, щоб утворилася підсмажена кірочка.
Дістаньте м'ясо з духовки, дайте йому постояти хвилин 10-15 а потім подавайте до столу.
Свиняча шийка запечена у фользі
Рецепт приготування свинячої шийки у фользі є досить простим і вимагає мінімум витрат, але результатом все залишаться задоволені.
Інгредієнти: свиняча шия - 800 г; часник - 5 зубчиків; чорний мелений перець і сіль - по 1 ч. ложці. Приготування М'ясо помийте, часник пропустіть через прес і рівномірно розподіліть його по поверхні шиї разом з сіллю і чорним перцем. Накрийте свинину харчовою плівкою і залиште маринуватися при кімнатній температурі мінімум на 3 години.
Після цього, перекладіть м'ясо у фольгу і дуже добре загорніть, так, щоб ніде не було отворів, через які міг би витікати сік. Надішліть свинину в духовку, нагріту до 210 градусів на 1 годину.
Після закінчення часу, дістаньте шию, розріжте зверху фольгу, відкрийте її, і відправте м'ясо назад в духовку на 30 хвилин, щоб воно підрум'янилося. Перед тим, як дістати шию, проткніть її ножем, щоб перевірити готовність. Якщо буде виділятися сукровиця, то залиште м'ясо ще ненадовго в духовці, але стежте, щоб воно не стало сухим.
Готову свинячу шийку подавайте зі свіжими овочами або відварною картоплею.
Свиняча шийка з картоплею
Рецепт запеченої свинячої шийки з картоплею хороший тим, що ви отримуєте відразу і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти: свиняча шия - 700 г; картопля молода - 1 кг; масло вершкове - 150-200 г; кріп - пучок; часник - 4-5 зубчиків; сіль і чорний мелений перець - за смаком. Приготування Для початку приготуйте пряне масло. Для цього дрібно нашаткуйте кріп, часник пропустіть через прес, і змішайте з розм'якшеним вершковим маслом. Шию помийте, зробіть у ній поздовжні надрізи, глибиною 3-4 см на відстані 1-15 см один від
друга. У кожен кишеньку покладіть пряне масло і насипте трохи солі. Коли ви зробите це з усіма надрізами, поперчіть м'ясо зверху.
Потім зніміть з картоплі шкірку і розріжте кожен бульба навпіл. Покладіть м'ясо в рукав для запікання, по колу викладіть картоплю, закріпіть краю і покладіть на деко. Поставте його в духовку і запікайте при 160 градусах 1 годину. Коли страва буде готове, дайте йому охолонути 10-15 хвилин, а потім викладіть в глибоку посуд разом з утворився соком і подавайте до столу.
Любите страви з свинини? Тоді обов'язково випробуйте рецепти свинини з чорносливом і відбивних зі свинини в клярі .