Телятина з чорносливом - це дивовижно смачне і незвичайне блюдо, яке стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Це м'ясо вважається найкориснішим, так як містить багато мінеральних речовин і амінокислот. З його пікантним і вишуканим смаком чудово поєднуються будь-які овочі. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування цього незвичайного страви.
Телятина з чорносливом в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 600 г; свіжі гриби - 400 р; картопля - 700 г; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; майонез - 150 мл; чорнослив - 150 г; сіль, лавровий лист - за смаком; вода - 1 ст. Приготування М'ясо ретельно промиваємо, нарізаємо соломкою, солимо, обсмажуємо 20 хвилин в мультиварці на режимі «Випічка», а потім перекладаємо в тарілку. Гриби миємо, теж злегка підсмажуємо і змішуємо з телятиною. Овочі чистимо, картопля подрібнюємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю шаткуємо кільцями. Чорнослив промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.
Дно чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом і викладати все шарами: спочатку гриби, далі лавровий лист, картопля, чорнослив, потім м'ясо, морква і цибуля. Всі додаємо сіль за смаком і вливаємо трохи води. Зверху змащуємо майонезом і закриваємо кришкою. Запікаємо телятина з чорносливом в мультиварці приблизно 50 хвилин, виставивши режим «Випічка».
Яловичина, тушкована з чорносливом
Інгредієнти: телятина - 1 кг; рослинне масло - 3 ст. ложки; чорнослив - 250 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; діжонська гірчиця - 2 ч. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; лавровий лист, мускатний горіх - за смаком. Приготування Отже, для початку в мисочці змішуємо соєвий соус, гірчицю і трохи рослинного масла. У готову суміш кладемо крупно нарізане м'ясо і залишаємо його маринуватися приблизно на 3 години. Після закінчення часу, обсмажуємо м'ясо на розпеченому
сковороді, постійно помішуючи, близько 7 хвилин. Потім перекладаємо телятину в горщики, додаємо заздалегідь дрібно нарізану цибулю, трохи масла, трохи води і ставимо гаситися в розігріту духовку приблизно на 1 годину.
Хвилин через 30 кладемо в горщики очищений від кісточок чорнослив, щіпку мускатного горіха, лавровий лист і готуємо все ще приблизно хвилин 20. Ось і все, телятина з чорносливом в горщику готова!
Любите поласувати чорносливом? Тоді приготуйте чорнослив з грецекими горіхами , або свинину з чорносливом . Приємного вам апетиту!