Яловичина є живильним червоним м'ясом, яке користується попитом у всього населення земної кулі. Відбивна, мабуть, стане кращим способом приготувати смачну вечерю з яловичини.
Яловичі відбивні Інгредієнти: яловичина - 1 кг; яйце - 2 шт.; сіль, перець за смаком. Приготування Для приготування соковитих відбивних з яловичини, потрібно вибрати правильне м'ясо. Переконайтеся, що у вашій яловичині немає плівок і жилок. Якщо ви любите м'ясо посочнее, можна взяти шматок вирізки з сантиметром жиру збоку. Якщо м'ясо свіже - промивати його не потрібно.
Наріжте м'ясо пластинами по 12-15 см і відбийте їх кухонним молотком з зубчастою поверхнею, після чого поперчіть отримані відбивні. Солити не потрібно, тому що сіль вбирає вологу і м'ясо вийде жорстким. Збийте яйця з сіллю, і занурте в них всі відбивні.
Для приготування відбивних з яловичини в клярі розжарте масло на сковороді і обсмажте в ньому шматочки м'яса. Не варто заповнювати всю сковороду відбивними відразу, нехай між ними залишається вільний простір. Смажте м'ясо по 1-2 хвилин з кожного боку. Відбивні з яловичини, рецепт яких представлений вище, займають всього кілька хвилин і дозволяють приготувати смачну вечерю для всієї родини.
Польські відбивні з яловичини Інгредієнти: яловичина - 1 кг; бульйон - 400 мл; цибуля - 250 г; чорнослив - 80 г; часник - 10 г; мед - 10 мл; сіль, перець за смаком. Приготування Тепер, коли ви знаєте, як приготувати відбивні з яловичини, у вас не складе праці обсмажити м'ясо подібно до першого рецептом, тільки без використання кляру.
Насамперед необхідно посолити і поперчити відбивні. Далі почистіть цибулю і наріжте його кільцями, а потім обсмажте, поки він не стане прозорим. Додайте в нього мед і нагрівайте сковороду на вогні, поки з цибульного соку і меду не вийде карамель. Видавіть в сковороду часник і натріть відбивні сумішшю.
У жаростійку сковороду складіть, в першу чергу, відбивні, потім розкладіть по 1-2 чорносливу на кожну порцію м'яса, після чого покрийте все блюдо цибулею. Залийте в сковороду яловичий бульйон і накрийте посуд кришкою. Якщо кришки немає, то страву можна накрити фольгою. Готуйте відбивні з яловичини в духовці 2 години при 160 градусах.
Подавайте готову страву з гарбузовим пюре і консервованим горошком. В ту ж сковороду, де готувався цибулю, влийте 100 мл жирних вершків і прокип'ятіть масу пару хвилин. Сервіруйте відбивні на подушці з пюре, гіркою горошку і декількома краплями соусу. Як бачите, приготування відбивних з яловичини є не таким вже і складним процесом.
Відбивні з сиром з яловичини
Інгредієнти: яловичина - 800 г; гриби - 350 г; сир - 300 г; вершки - 150 мл; цибуля - 200 г; мускатний горіх - 5 г; сіль, перець за смаком. Приготування Почистіть гриби і наріжте їх на платівки, проте ні в якому разі не мийте їх. Очистіть цибулю від шкірки і тонко його нашаткуйте. Обсмажте цибулю з грибами на рослинній олії, поки цибуля не стане коричневого кольору, а гриби не приготуються. Після цього влийте в грибну суміш вершки і додайте мускатний горіх, сіль і перець. Кип'ятіть суміш, поки вершки не загустеют і не придбають колір кави з молоком.
Поки готується соус, натріть сир на крупній тертці. Поперчіть і обсмажте відбивні без кляру до повної готовності. В жароміцної сковороді додайте всі відбивні, викладіть на них гриби з цибулею. Посипте останній шар страви сиром і відправте посуд в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться.
Рецепт приготування відбивних з яловичини може змінюватись в залежності від ваших уподобань. Так, можна не боятися експериментувати і додавати в блюдо незвичайні поєднання спецій і соусів. Знаючи, як посмажити відбивні з яловичини, можна в будь-який момент приготувати смачний і поживний обід для своєї родини і друзів не тільки з яловичого м'яса, але і використовувати рецепти як базу для приготування відбивних зі свинини , або курки .