Вернуться назад Распечатать

Печеня з яловичини

Печеня з яловичини
Печеня по праву вважається одним з найбільш відомих страв. Воно може бути не тільки чудовим прикрасою святкового столу, але також чудово підійде і для повсякденного скромного сімейного вечері. Приготувати його можна з будь-якого м'яса, а можна змішати кілька сортів м'яса. Але традиційне спекотне робиться тільки з яловичини. Давайте розглянемо з вами цікаві рецепти приготування печені з яловичини і порадуємо всіх ситним блюдом.

Печеня з яловичини в горщиках


Інгредієнти:

  • помідори - 3 шт.;

  • зелень петрушки, кропу - за смаком;

  • яловичина - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сметана або вершки - 5 ст. ложок;

  • картопля - 3 шт.;

  • м'ясний або овочевий бульйон - 1 л;

  • морква - 2 шт.;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розглянемо простий варіант, як приготувати жарке з яловичини. М'ясо гарненько промиваємо, висушуємо рушником, подрібнюємо невеликими шматочками, додаємо сіль, перчимо за смаком і перекладаємо в каструльку маринуватися. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібно шаткуємо півкільцями. Пасеруємо його на підігрітому рослинному маслі до м'якого стану і золотистого кольору. Потім викладаємо в сковороду шматочки м'яса, перемішуємо і обсмажуємо все до рум'яного стану. Помідори промиваємо і шаткуємо скибочками. Картоплю чистимо, миємо й подрібнюємо кубиками. Моркву очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо кружечками. Зелень кропу обполіскуємо і подрібнюємо. Часник чистимо від луски і видавлюємо через прес.
    Тепер беремо глиняні горщики, викладаємо яловичину, картопля, цибуля, часникову масу, морква, помідори і посипаємо зеленню петрушки. Потім виливаємо бульйон , кладемо сметану і закриваємо горщики зверху фольгою. Запікаємо жарке з яловичини в духовці приблизно 40 хвилин, поступово розігріваючи її до 180 градусів. Далі дістаємо акуратно страву з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо на стіл або в горщиках, або, переклавши на красиве блюдо і посипати свіжою зеленню. Ось і все, жарке в горщиках з яловичини з овочами готово!

    Печеня з яловичини в мультиварці


    Цей рецепт неодмінно сподобається всім, хто небайдуже ставиться до м'яса, тушкованого з грибами. Побалуйте себе і приготуйте жарке з яловичини з грибами. Ви насолодитеся не тільки божественним ароматом цієї страви, але і приголомшливим смаком. Біле сухе вино в комбінації з ароматним імбиром і соєвим соусом роблять свою справу, надаючи страві злегка пікантний присмак і прянощі. Подаємо спекотне до столу гарячими з салатом зі свіжих овочів і вашим улюбленим гарніром.
    Інгредієнти:

  • філе яловичина - 400 г;

  • морква - 2 шт.;

  • свіжі печериці - 200 г;

  • класичний соєвий соус - 70 мл;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • корінь імбиру - 30 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку філе яловичини ретельно промиваємо і подрібнюємо його невеликими порційними кубиками. З морквини чистимо шкірку, промиваємо і натираємо її на крупній тертці.
    Печеня з яловичини
    Печериці обробляємо, промиваємо, подрібнюємо невеликими пластинками. Корінь імбиру чистимо і нарізали дрібненько ножем. Тепер перекладаємо м'ясо в чашу мультиварки. Туди ж кладемо моркву, імбир і печериці. Вливаємо вино, соєвий соус і додаємо рослинне масло. Всі приправляємо сіллю і спеціями, гарненько перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо смачну печеню з яловичини з грибами протягом години. Після сигналу закінчення програми, перекладаємо його на блюдо, трохи охолоджуємо, посипаємо зверху рубаною зеленню і подаємо до столу. Не бійтеся експериментувати, додавайте в жарку різноманітні овочі і спеції і у вас обов'язково вийде дуже чудово шалено смачне і ароматне блюдо!