Вернуться назад Распечатать

Свинячий стейк

Свинячий стейк
Найчастіше роблять стейки з яловичини але немає правил без винятків. Ми вам зараз розповімо, як приготувати свинячий стейк.

Свинячий стейк на сковороді


Інгредієнти:

  • вирізка свиняча - 600 г;

  • цибуля (великий) - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 30 г;

  • чорний, червоний мелений перець - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Отже, давайте розберемося, як посмажити свинячий стейк. Свинячу вирізку спочатку миємо й обсушуємо, а потім нарізаємо скибочками товщиною близько 15 см. Кожен скибочку відбиваємо і притрушиваем сіллю і перцем. Всі шматочки складаємо в миску, додаємо гірчицю і добре перемішуємо. Залишаємо м'ясо приблизно на 1 годину маринуватися. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо свинячі стейки. З кожної сторони обсмажуємо хвилини по 3-4 на великому вогні, щоб утворилася рум'яна кірочка. Після цього викладаємо в сковороду цибулю, нарізану півкільцями. Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і протушиваем ще близько 5-7 хвилин.

    Свинячі стейки в духовці


    Інгредієнти:

  • свиняча шийка - 600 г;

  • часник - 1 головка;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • соєвий соус - 100 мл;

  • чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку готуємо маринад. Для цього змішуємо соєвий соус, подрібнений часник, рослинне масло і мед. Свинячу шийку нарізаємо скибочками товщиною близько 15 см (відбивати не потрібно). Змішуємо їх з маринадом і залишаємо години на 3. Після цього кожен шматочок м'яса притрушиваем перцем і загортаємо у фольгу. При температурі 150 градусів в режимі конвекції запікаємо близько 2 годин. Стейки з свинячої шийки в духовці готові. До них відмінно підійде салат зі свіжих овочів.

    Рецепт свинячого стейка в мультиварці


    Звичайне м'ясо в мультиварці неможливо приготувати дуже швидко. У цьому ж рецепті весь секрет полягає в просочуванні.
    Інгредієнти:

  • свинина - 05 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Свинячий стейк

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • панірувальні сухарі для обвалювання.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо шматочками бажаного розміру товщиною близько 1-15 см. Готуємо просочення: яйця збиваємо з гірчицею, крохмаль, сіль і перець додаємо за смаком. Занурюємо м'ясо в цю суміш і ставимо в холодильник мінімум на ніч. Потім в мультиварці вибираємо режим «Смаження», час приготування 10 хвилин. М'ясо обвалюють у панірувальних сухарях. У каструлю мультиварки вливаємо олію, розігріваємо його протягом 2-3 хвилин, а потім обсмажуємо м'ясо з обох сторін по 3 хвилини з кожної. Свинячі стейки в мультиварці готові!