Вернуться назад Распечатать

Буженина в рукаві

Буженина в рукаві
Приготування буженини - справа не хитра, досить вибрати хороший шматок м'яса, правильно його приправити і відправити запікатися. Через кілька годин на вашому столі буде красуватися один з найдавніших м'ясних продуктів.
У цій статті ми поділимося з вами смачними рецептами буженини в рукаві.

Буженина в рукаві в духовці


Так як класична буженина готується з свинини, ми на її прикладі розглянемо приготування цієї страви в рукаві в духовці.
Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 700 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • прованські трави - 1 ч. ложка;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • чорний перець - 5-7 горошин.


  • Приготування
    Літр води доводимо до кипіння і додаємо лавровий лист, перець, прованські трави, добре перемішуємо і даємо охолонути до кімнатної температури. Промите і очищене від плівок м'ясо занурюємо в охолоджений маринад і залишаємо в холодильнику на добу.
    Мариновану свинину натираємо сіллю, можна додати меленого запашного перцю, по всій поверхні м'яса робимо глибокі вузькі надрізи, в які закладаємо нарізані товстими брусками зубчики часнику.
    Поміщаємо буженину в рукав для запікання і відправляємо в духовку розігріту до 190 градусів на 1 годину. Після закінчення часу м'ясо можна витягти з рукава і залишити підрум'яниться ще хвилин на 10. Наша буженина в духовці готова.

    Буженина в рукаві в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 1 кг;

  • часник - 4 зубчики;

  • Буженина в рукаві

  • коріандр сушений - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинячу вирізку натираємо сіллю, перцем і травами, відрізи, зроблені в м'ясі, закладаємо нарізану брусочками зубчик часнику. М'ясо кладемо в рукав, кладемо на грати для варіння на пару, в чашу мультиварки заливаємо воду і виставляємо відповідний режим. Рівно через годину буженина з свинини в рукаві буде готова, її необхідно охолодити, витягти з рукава, а після можна нарізати і подавати.