Приготування буженини - справа не хитра, досить вибрати хороший шматок м'яса, правильно його приправити і відправити запікатися. Через кілька годин на вашому столі буде красуватися один з найдавніших м'ясних продуктів.
У цій статті ми поділимося з вами смачними рецептами буженини в рукаві.
Буженина в рукаві в духовці
Так як класична буженина готується з свинини, ми на її прикладі розглянемо приготування цієї страви в рукаві в духовці.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 700 г; часник - 3 зубчики; лавровий лист - 2 шт.; прованські трави - 1 ч. ложка; сіль - 2 ч. ложки; чорний перець - 5-7 горошин. Приготування Літр води доводимо до кипіння і додаємо лавровий лист, перець, прованські трави, добре перемішуємо і даємо охолонути до кімнатної температури. Промите і очищене від плівок м'ясо занурюємо в охолоджений маринад і залишаємо в холодильнику на добу.
Мариновану свинину натираємо сіллю, можна додати меленого запашного перцю, по всій поверхні м'яса робимо глибокі вузькі надрізи, в які закладаємо нарізані товстими брусками зубчики часнику.
Поміщаємо буженину в рукав для запікання і відправляємо в духовку розігріту до 190 градусів на 1 годину. Після закінчення часу м'ясо можна витягти з рукава і залишити підрум'яниться ще хвилин на 10. Наша буженина в духовці готова.
Буженина в рукаві в мультиварці
Інгредієнти: свиняча вирізка - 1 кг; часник - 4 зубчики; коріандр сушений - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинячу вирізку натираємо сіллю, перцем і травами, відрізи, зроблені в м'ясі, закладаємо нарізану брусочками зубчик часнику. М'ясо кладемо в рукав, кладемо на грати для варіння на пару, в чашу мультиварки заливаємо воду і виставляємо відповідний режим. Рівно через годину буженина з свинини в рукаві буде готова, її необхідно охолодити, витягти з рукава, а після можна нарізати і подавати.