Буженина - споконвічно російська їжа, яку бачили на своїх столах наші прабатьки в різних видах і смакових категоріях. Сьогодні ми навчимося готувати м'ясо в духовці і мультиварці. Буженину з яловичини можна готувати у фользі або в рукаві. Вона чудово поєднується зі всіма стравами і напоями, тому готувати його можна без всяких застережень до будь-якого банкету.
Буженина з яловичини в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка - 1 кг; часник - 4 зубчики; свіжа зелень - пара пучок; спеції і сіль за смаком. Приготування Часник нарізаємо шматочками і змішати з подрібненою зеленню. М'ясо промиваємо, сушимо і натираємо спеціями. Далі робимо в ньому надрізи, заповнюємо їх шматочками часнику. Якщо поспішати вам нікуди - залиште буженину в холодильнику на 10 годин, накривши кришкою. Буженину з яловичини будемо запікати у фользі. Для цього потрібно м'ясо щільно загорнути у фольгу і кладемо на деко. Запікаємо протягом 2 годин при температурі 180 градусів. Перед подачею буженину остуджуємо, нарізаємо скибочками, посипаємо зеленню. Страву можна подавати з різними соусами і овочевими нарізками.
Буженина з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; часник - 4 зубчики; сіль, спеції - за смаком; свіжа зелень - пара пучок; рослинна олія - 2 ст. л. Приготування Часник обвалюють у солі і нашпиговиваем м'ясо. Зверху яловичину посолити й додати спеції. Для того щоб буженина вийшла м'якою і ніжною, обмажем її рослинним маслом і залишимо на 15 хвилин. Далі кладемо м'ясо в каструлю для мультиварки, включаємо режим «гасіння». Чекаємо на 3 години. Якщо ви любите підсмажену буженину, додайте ще 20 хвилин в режимі «випічка». Перед подачею остудити, нарізати, посипати свіжою зеленню, на край тарілки налити гірчичного або томатного соусу. Прикрасити страву можна овочами і листям салату.
Буженина з яловичини з чорносливом
Справжні гурмани напевно не встоять перед рецептом буженини з яловичини з чорносливом. Відповідаємо на питання - як зробити з яловичини цілком незвичну буженину.
Інгредієнти: яловичина - 500 г; перець чорний, сіль - за смаком; сухий кріп - 2 щіпки; чорнослив - 10 шт.; червоне сухе вино - 5 ст. л. Приготування Яловичу вирізку укладаємо на деко, устеленний фольгою. М'ясо змащуємо спеціями і зеленню. Чорнослив нарізаємо маленькими шматочками, кладемо їх в надрізи. Далі буженину поливаємо вином і щільно запечатуємо фольгу. Готуємо протягом 2 годин при температурі 200 градусів. Вишуканий обід готовий!