Вернуться назад Распечатать

Стейк з телятини

Стейк з телятини
Стейк - їжа ковбоїв і просто справжніх чоловіків. І якщо ви хочете постійно бачити поряд з собою представника цього вимираючого виду, значить, вам життєво необхідно навчитися готувати цю страву. Причому з телятини зробити його набагато простіше, ніж стейк з яловичини , оскільки м'ясо молоде, ніжне, і, отже, пересушити його і тим зіпсувати буде куди складніше.

Рецепт стейка з телятини в духовці


Інгредієнти:

  • стейк (телятина) - 4 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • печериці (свіжі) - 200 г;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 1/2 ст.;

  • коньяк - 1/4 ст.;

  • бульйон - 1 /4 ст.;

  • суміш перців горошком - 3 ст. ложки;

  • петрушка - 1 пучок.

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і змащуємо оливковою олією. Солимо і присипаємо попередньо розчавленими горошинами перцю. Стейки з телятини викладаємо на добре розігріту сковороду-гриль і обсмажуємо 2-3 хвилини з кожного боку. Після перекладаємо у форму для запікання і відправляємо на 10-12 хвилин у духовку. Доводимо до готовності при температурі 210 градусів. Потім перекладаємо стейки з телятини на тарілку і накриваємо фольгою.
    А тим часом в сковороду доливаємо оливкова олія, розтоплюємо вершкове, і обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю до рум'яного кольору. Потім додаємо до нього крупно накрошенние гриби і тушкуємо 10 хвилин, до м'якості. Вливаємо коньяк і м'ясний бульйон . Коли рідина трохи випарується, додаємо вершки, і тушкуємо під закритою кришкою на маленькому вогні ще 5 хвилин. Поливаємо цим грибним соусом стейки і подаємо до столу, притрусивши січеною зеленню.

    Стейк з телятини в мультиварці


    Зараз ми розповімо, як приготувати стейк з телятини.
    Інгредієнти:

  • стейк (телятина) - 250 г;

  • чебрець (свіжий) - 6 гілочок;

  • розмарин (свіжий) - 6 гілочок;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сіль морська - 1/4 ч. ложки;

  • Стейк з телятини

  • суміш перців - за смаком.


  • Приготування
    Робимо досить глибокі косі розрізи в стейку. Присипаємо м'ясо сіллю і свіжомеленим перцем. Викладаємо, трохи вдавлюючи в розрізи, гілочки розмарину і чебрецю, причому з двох сторін. І відправляємо стейк в попередньо розігріту з маслом чашу мультиварки. Не закриваючи кришки, на режимі «Випічка» обсмажуємо м'ясо 7 хвилин з одного боку і 4 хвилини з іншого, до золотистої скоринки. Після включаємо режим підігріву. Кращий гарнір до такого м'яса - зелений салат і помідори черрі.