Вернуться назад Распечатать

Суфле з печінки в духовці

Суфле з печінки в духовці
Дієтичне і ніжне печінкове суфле чудово підходить як для дорослого, так і для дитячого харчування. Суфле можна готувати двома способами: в духовці, або на пару, сьогодні ми поговоримо про перший.

Суфле з курячої печінки


Інгредієнти:

  • томати - 200 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • куряча печінка - 400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • молоко - 2 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • хлібний м'якуш - 2 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Помідори очищаємо, нарізаємо і кладемо в сотейник з маслом, чебрецем, лавровим листом і нарізаним селерою. Додаємо цукор і варимо соус до загусання, приправивши сіллю і перцем.
    Ріпчасту цибулю крупно нарізаємо і опускаємо в молоко, доводимо молоко до кипіння, дістаємо цибулину і подрібнюємо. Хлібний м'якуш заливаємо 2 склянками молока, залишки не впитавшейся рідини зливаємо. Змішуємо подрібнену печінку з цибулею та хлібом, приправляємо сіллю і перцем. Яєчні білки збиваємо в піну і змішати з фаршем для суфле. Виливаємо суфле куряче у змащену маслом форму і випікаємо 40-45 хвилин при 180 градусах. Подаємо готову страву з томатним соусом.

    Печінковий суфле в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 25-3 ст. ложки;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершки - 100 мл;

  • Суфле з печінки в духовці

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінка очистити від плівок і проток, вимочуємо у вершках 1-2 години і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю також максимально подрібнюємо, припускаємо овочеву суміш до м'якості, буквально 2-3 хвилини і змішуємо з печінковим фаршем. Додаємо в суміш збите в піну з сіллю і перцем, яйце, трохи борошна для зв'язки і розкладаємо по порційних формочках, змазаним олією. Випікаємо суфле з печінки у духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.