Дієтичне і ніжне печінкове суфле чудово підходить як для дорослого, так і для дитячого харчування. Суфле можна готувати двома способами: в духовці, або на пару, сьогодні ми поговоримо про перший.
Суфле з курячої печінки
Інгредієнти: томати - 200 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; чебрець - 1 гілочка; лавровий лист - 1 шт.; селера - 1 стебло; цукор - 1 ч. ложка; куряча печінка - 400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; молоко - 2 ст.; яйця - 4 шт.; хлібний м'якуш - 2 ст.; сіль, перець. Приготування Помідори очищаємо, нарізаємо і кладемо в сотейник з маслом, чебрецем, лавровим листом і нарізаним селерою. Додаємо цукор і варимо соус до загусання, приправивши сіллю і перцем.
Ріпчасту цибулю крупно нарізаємо і опускаємо в молоко, доводимо молоко до кипіння, дістаємо цибулину і подрібнюємо. Хлібний м'якуш заливаємо 2 склянками молока, залишки не впитавшейся рідини зливаємо. Змішуємо подрібнену печінку з цибулею та хлібом, приправляємо сіллю і перцем. Яєчні білки збиваємо в піну і змішати з фаршем для суфле. Виливаємо суфле куряче у змащену маслом форму і випікаємо 40-45 хвилин при 180 градусах. Подаємо готову страву з томатним соусом.
Печінковий суфле в духовці
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; яйця - 2 шт.; борошно - 25-3 ст. ложки; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершки - 100 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Печінка очистити від плівок і проток, вимочуємо у вершках 1-2 години і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю також максимально подрібнюємо, припускаємо овочеву суміш до м'якості, буквально 2-3 хвилини і змішуємо з печінковим фаршем. Додаємо в суміш збите в піну з сіллю і перцем, яйце, трохи борошна для зв'язки і розкладаємо по порційних формочках, змазаним олією. Випікаємо суфле з печінки у духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.