Що може бути простіше, ніж приготувати тефтелі до трапези? Невеликі кульки з м'яса, обсмажені, або протушковані в соусі підійдуть до абсолютно будь-якого гарніру. Цю статтю ми присвятимо тому, як приготувати тефтелі з яловичини.
Рецепт тюфтельок з яловичини з рисом
Додати тефтелі ситності і обсягу допоможе рис. Необхідність гарнір до такої страви відразу відпадає, а час, що йде на приготування вечері, скорочується.
Інгредієнти: томати у власному соку - 1 банка; яловичий фарш - 500 г; рис - 1 ст.; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1шт.; сіль - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Пару консервованих томатів розминаємо виделкою в пюре і змішати з яловичим фаршем, рисом, збитим яйцем, нарізаною ріпчастою цибулею і сіллю. З усього фаршу формуємо 16 однакових тефтелькою.
У невеликій мисці змішуємо залишилися томати з половиною склянки води і гірчицею. На рослинному маслі обсмажуємо тефтелі з рисом разом з зубчиком часнику до золотистого кольору. Виливаємо томатний соус до тефтелі і тушкуємо страву ще 20 хвилин.
Тефтелі з яловичини і свинини в духовці
Інгредієнти: Для тефтелькою:
свинячий фарш - 250 г; яловичий фарш - 250 г; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; тертий «Пармезан» - 1 ст.; петрушка - 1/3 пучка; хлібна паніровка - 1 ст.; вода - 1/2 ст. Для соусу:
оливкова олія - 1/4 ст.; панчетта - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томати - 1 кг; часник - 2 зубчики; сіль. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі близько 5-7 хвилин, потім додаємо часник і продовжуємо готування ще 1-2 хвилини. Прибираємо пасеровку з вогню і охолоджуємо.
У глибокій мисці змішуємо обидва види фаршу з яйцем, тертим «Пармезаном» і хлібної паніровкою. Додаємо до фаршу засмажену цибулю і часник, наливаємо трохи води і гарненько обминаємо масу,
періодично пропускаючи її крізь пальці. Приправляємо фарш за смаком.
Мокрими руками формуємо тефтелі і обсмажуємо їх на рослинній олії до рум'янцю.
Поки тефтелі смажаться, займемося соусом: обсмажуємо нарізану панчетту близько 4-5 хвилин, додаємо до неї ріпчасту цибулю, тримаємо на вогні ще 5-6 хвилин, додаємо часник. Томати бланшируем, пюрируем з допомогою блендера і відправляємо до смаженій цибулі і злегка охолонувшої панчетти. Упарюємо соус до загустіння і приправляємо за смаком. Викладаємо тефтелі в гарячий соус і тушкуємо хвилин 7-10 до повної готовності. Подаємо блюдо, прикрасивши порізаною петрушкою.