Вернуться назад Распечатать

Тефтелі з яловичини

Тефтелі з яловичини
Що може бути простіше, ніж приготувати тефтелі до трапези? Невеликі кульки з м'яса, обсмажені, або протушковані в соусі підійдуть до абсолютно будь-якого гарніру. Цю статтю ми присвятимо тому, як приготувати тефтелі з яловичини.

Рецепт тюфтельок з яловичини з рисом


Додати тефтелі ситності і обсягу допоможе рис. Необхідність гарнір до такої страви відразу відпадає, а час, що йде на приготування вечері, скорочується.
Інгредієнти:

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • рис - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Пару консервованих томатів розминаємо виделкою в пюре і змішати з яловичим фаршем, рисом, збитим яйцем, нарізаною ріпчастою цибулею і сіллю. З усього фаршу формуємо 16 однакових тефтелькою.
    У невеликій мисці змішуємо залишилися томати з половиною склянки води і гірчицею. На рослинному маслі обсмажуємо тефтелі з рисом разом з зубчиком часнику до золотистого кольору. Виливаємо томатний соус до тефтелі і тушкуємо страву ще 20 хвилин.

    Тефтелі з яловичини і свинини в духовці


    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • свинячий фарш - 250 г;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • тертий «Пармезан» - 1 ст.;

  • петрушка - 1/3 пучка;

  • хлібна паніровка - 1 ст.;

  • вода - 1/2 ст.


  • Для соусу:

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • панчетта - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томати - 1 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі близько 5-7 хвилин, потім додаємо часник і продовжуємо готування ще 1-2 хвилини. Прибираємо пасеровку з вогню і охолоджуємо.
    У глибокій мисці змішуємо обидва види фаршу з яйцем, тертим «Пармезаном» і хлібної паніровкою. Додаємо до фаршу засмажену цибулю і часник, наливаємо трохи води і гарненько обминаємо масу,
    Тефтелі з яловичини
    періодично пропускаючи її крізь пальці. Приправляємо фарш за смаком.
    Мокрими руками формуємо тефтелі і обсмажуємо їх на рослинній олії до рум'янцю.
    Поки тефтелі смажаться, займемося соусом: обсмажуємо нарізану панчетту близько 4-5 хвилин, додаємо до неї ріпчасту цибулю, тримаємо на вогні ще 5-6 хвилин, додаємо часник. Томати бланшируем, пюрируем з допомогою блендера і відправляємо до смаженій цибулі і злегка охолонувшої панчетти. Упарюємо соус до загустіння і приправляємо за смаком. Викладаємо тефтелі в гарячий соус і тушкуємо хвилин 7-10 до повної готовності. Подаємо блюдо, прикрасивши порізаною петрушкою.