М'ясо в життя практично кожної людини займає значне місце. Воно повинно обов'язково входити в раціон щоденного харчування для правильного насичення організму корисними мікроелементами. Але є люди, які не хочуть їсти смажене м'ясо, переслідуючи різні причини: перехід до здорового способу життя або лікування шлункових захворювань. Але і тут є вихід! Пропонуємо вам спробувати приготувати чудово ніжне, смачне і корисне суфле з яловичини, яка чудово підійде навіть для дитячого харчування.
Рецепт суфле з яловичини
Інгредієнти: яловичина - 100 г; яйце - 1 шт.; молоко - 05 склянки; борошно - 1 ч. ложка; вершкове масло; сіль - щіпка; морква - 1 шт. Приготування Пропонуємо простий спосіб, як приготувати суфле з яловичини. М'ясо подрібнюємо до отримання однорідної маси в блендері. Потім додаємо куряче яйце, вершкове масло, очищену моркву, вливаємо молоко, всипаємо борошно і все ретельно збиваємо. Після цього змащуємо форму мультиварки маслом і переливаємо в неї всю масу. Готуємо м'ясне суфле, виставивши режим «Випічка» протягом 40 хвилин. Після закінчення часу, суфле з яловичини в мультиварці готово!
Суфле з яловичини в духовці
Інгредієнти: філе яловичини - 300 г; яйце - 3 шт.; молоко - 300 мл; вершкове масло - 50 г; борошно - 3 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування М'ясо гарненько промиваємо, обсушуємо, відварюємо в підсоленій воді і перекручуємо через м'ясорубку. Борошно злегка підсмажуємо на сухій сковороді, додаємо половину порції вершкового масла і продовжуємо обсмажувати постійно при цьому, помішуючи, щоб вона не підгоріла. Потім тонкою цівкою вливаємо молоко і варимо ще близько 5 хвилин. Далі з'єднуємо м'ясний фарш з соусом, яєчними жовтками, що залишилися шматочком вершкового масла і дрібкою солі. Окремо збиваємо, як слід, в міцну піну яєчні білки і акуратно вводимо їх до фаршу. Потім викладаємо масу в змащену форму і запікаємо суфле з вареної яловичини в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Парове суфле з яловичини
Інгредієнти: філе яловичини - 250 г; сир - 50 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; білий хліб - 1 шматочок; молоко - 1 ст. ложка; сир - 20 г; сіль, перець - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Для приготування суфле з яловичини на пару білий хліб замочуємо заздалегідь в молоці. Білок акуратно відокремлюємо від жовтки і збиваємо його з сіллю. Сир і філе яловичини перекручуємо через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері. Потім до м'ясної маси додаємо вимочений і віджатий хліб, і яєчний жовток. Форму мультиварки змащуємо рослинним маслом, акуратно викладаємо ложкою всю масу, посипаючи зверху тертим сиром і зеленню. В іншу чашу мультиварки наливаємо трохи води і ставимо в нього контейнер для варіння на пару, а в цей контейнер нашу форму з готовою масою. Готуємо приблизно 25 хвилин, виставивши програму «Варка на пару». Все, м'ясне суфле в мультиварці готово, можна подавати до столу.
Суфле з відварної яловичини
Інгредієнти: яловичина відварна - 350 г; яйце -1 шт; молоко - 05 склянки; борошно пшеничне - 1 ч. ложка; масло вершкове - 1 ч. ложка; зелень - для прикраси; сіль - за смаком. Приготування До відвареної яловичини додаємо молоко, яєчні жовтки і вершкове масло. Змішаємо все і подрібнюємо до однорідної маси за допомогою блендера. Цим часом гарненько збиваємо білки з сіллю до утворення пишної піни і з'єднуємо з м'ясним фаршем. Деко змащуємо олією, викладаємо на нього рівним шаром білково-м'ясну масу і запікаємо при температурі 200 градусів протягом 35 хвилин. Наше м'ясне суфле готово! Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо подрібненою зеленню.