Тефтелі на сковороді з підливою, виходять досить смачними і ароматними. Таке блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре і гречкою. Давайте дізнаємося з вами як посмажити тефтелі на сковороді.
Рецепт тюфтельок з рисом на сковороді
Інгредієнти: рис - 200 г; цибулина - 2 шт.; яйце - 1 шт.; м'ясний фарш - 600 р. Для підливи:
томатна паста 300 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; вершкове масло - 100 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Отже, спочатку готуємо фарш для тефтелькою. Його або готуємо самостійно з м'яса або птиці, або купуємо вже готову суміш. Не варто тільки купувати фарш дуже дрібного помелу, в іншому випадку тефтелі будуть при смаженні розповзатися і розвалюватися. Отже, до готового фаршу додаємо невелику цибулину, пропущену через м'ясорубку або дрібно посічену.
Рис ретельно промиваємо, кладемо в пиалку і заливаємо крутим окропом. Залишаємо крупу хвилин на 45 щоб вона трохи розбухла, а потім зливаємо воду і додаємо рис до фаршу. Потім видавлюємо в м'ясну масу кілька зубчиків часнику і все гарненько
перемішуємо. В самому кінці розбиваємо у фарш сире куряче яйце.
Після приготування фаршу, переходимо до соусу для тефтелькою . Отже, беремо шматочок вершкового масла, обсмажуємо на ньому терту соломкою моркву, а також подрібнену цибулю. Після цього перемішуємо томатну пасту з водою і ставимо в глибокій сковороді на вогонь. Додаємо обжарку з овочів, спеції і зелень. Після цього, формуємо тюфтельки, змочуючи руки у воді. Обвалюємо їх у борошні і добре смажимо на розігрітій з олією сковорідці з обох сторін до тих пір, поки на них не з'явиться рум'яна кірочка.
У сковороду з соусом тефтелі перекладаємо тільки тоді, коли вони вже всі підсмажені і повністю готові. Тепер викладаємо їх в соус, накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин.