«М'ясні сигарети» досить оригінальне і дуже ситне блюдо. Його можна подавати разом з картоплею, макаронами або відварним рисом .
Рецепт «М'ясні сигарети» з овочами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; масло рослинне - 100 мл; вода - 200 мл Для начинки:
вершкове масло - для змащення; м'ясний фарш або м'ясо - 300 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; зелень - за смаком; спеції - за смаком; яйце - 1 шт.; сметана - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики. Приготування Масло змішуємо з водою і ставимо на слабкий вогонь, кип'ятити. Потім знімаємо масу з вогню і тут же заварюємо в ній борошно. Гарненько перемішуємо, накриваємо тісто серветкою і залишаємо остигати.
А ми цим часом поки займемося приготуванням начинки. Для цього беремо готовий м'ясний фарш і обсмажуємо разом з цибулею і часником на сковороді, або нарізаємо м'ясо на невеликі плоскі тонкі шматочки. Потім нагріваємо в казані трохи рослинного масла, додаємо подрібнений часник, нашатковану півкільцями цибулю і обсмажуємо буквально хвилинку. Після цього кладемо в чавунець терту моркву і смажимо ще хвилину, а потім викладаємо м'ясо. Обсмажуємо все до повної готовності, і в самому кінці додаємо подрібнену свіжу зелень і сіль з чорним перцем за смаком. Далі начинку остуджуємо, перекручуємо через м'ясорубку, або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Додаємо у готовий фарш куряче яйце і трохи сметани.
Перемішуємо ретельно і повертаємося до нашого тесту. Поділяємо його приблизно на 20 однакових частин. Потім кожну частину тонко розкачуємо, змащуємо розтопленим вершковим маслом. Далі акуратно загортаємо два краї млинця всередину і викладаємо на самий край начинку. Туго закручуємо тісто в трубочку і викладаємо на деко швом вниз. Коли всі «сигарети» зроблені, змащуємо їх яєчним жовтком, за бажанням посипаємо кунжутом або маком. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо наші «М'ясні сигарети» протягом 15-20 хвилин.
Рецепт курячих «М'ясних сигарет»
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; крутий окріп - 200 мл; масло рослинне - 100 мл Для начинки:
цибулина - 1 шт.; куряче відварне м'ясо - 300 г; сіль і перець - за смаком. Для змазування:
кунжут або мак - за бажанням; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Рослинне масло змішуємо з крутим окропом у ковшичке і знову доводимо на сильному вогні до кипіння. У глибоку велику ємність просіваємо гіркою борошно, вливаємо киплячу олію і заварюємо тісто. Гарненько вимішуємо його і залишаємо остигати. Потім розділяємо тісто на 20 однакових частин і кожну розкочуємо тонким млинчиком, надаючи форму кола. Два краї загортаємо всередину і викладаємо на самий край ложку начинки, а потім туго звертаємо в трубочку.
Для приготування начинки цибулю чистимо, дрібненько нарізаємо і злегка пасеруємо на рослинній олії. Потім викладаємо сюди ж подрібнене варене куряче м'ясо, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо все. Готові курячі "сигарети" викладаємо на деко швом вниз, змащуємо збитим жовтком і посипаємо маком або кунжутом. Випікаємо страву в духовці приблизно 30 хвилин при 200 градусах.
Рецепт «М'ясних сигарет» з лаваша
Інгредієнти: тонкий лаваш -1 шт.; філе куряче - 700 г; сир - 200 г; сіль і перець - за смаком; гриби - 300 г; цибулина - 2 шт. Приготування Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо, попередньо посоливши і поперчив м'ясо. Потім охолоджуємо і ретельно збиваємо блендером до отримання розсипчастої маси. Гриби чистимо, подрібнюємо і підсмажуємо разом з кільцями цибулі, трохи підсолюємо і поперчив. Домашній сир натираємо на тертці і все змішуємо. Додаємо яєчні жовтки. Лаваш ріжемо на край кладемо приготовлену начинку, скручуємо рулетиком, змащуємо краю яєчним білком, щоб вони склеїлися і обсмажуємо у фритюрі.