Куряча печінка - дуже корисний продукт, який періодично обов'язково потрібно включати в раціон. Готується він швидко, а страви виходять смачними і ніжними. Рецепти курячої печінки з вершками чекають вас нижче.
Рецепт печінки у вершках
Інгредієнти: куряча печінка - 400 г; цибуля ріпчаста великий - 1 шт.; вершки - 170 мл; борошно - 2 ст. ложки; рослинна олія для смаження; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Промиту і обсушену печінка обвалюємо в борошні і додаємо до цибулі. Смажимо до появи рум'яної скоринки на печінці. Солимо і перчимо за смаком. Вливаємо вершки, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо хвилин 10-15 до готовності.
Рецепт курячої печінки у вершках з грибами
Інгредієнти: куряча печінка - 600 г; печериці - 300 г; цибуля - 2 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; вершки 20%-ної жирності - 300 мл; сіль - за смаком. Приготування Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо його на розігрітому рослинному маслі. Гриби нарізаємо шматочками бажаної величини, додаємо їх до цибулі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 5. А тим часом готуємо печінку промиваємо її, розрізаємо на шматочки і викладаємо на сковороду. Додаємо сіль і перець за смаком, а хвилин через 5 вливаємо вершки, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще хвилин 10.
Куряча печінка з вершками
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; вершки 20%-ної жирності - 100 мл; сметана - 50 г; цибуля - 1 шт.; червоний перець солодкий - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячу печінку промиваємо, чистимо від плівок і нарізаємо шматочками. Цибулю і перець також миємо й чистимо. Перець ріжемо невеликими кубиками, а цибулю дрібно кришимо. У розігріту сковороду вливаємо олію, викладаємо цибулю, смажимо 3 хвилини, додаємо перець і обсмажуємо ще хвилин 5. Після цього додаємо печінку і злегка обсмажуємо. Готуємо соус: змішуємо сметану, вершки, сіль, перець і подрібнений часник. Виливаємо соус в сковороду з печінкою, цибулею і перцем. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 10-12 хвилин.
Печінка з вершками
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки; вершки - 100 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо все разом ще 2 хвилини. Після цього викладаємо підготовлену печінку, домашній майонез і заливаємо все це вершками. На невеликому вогні тушкуємо хвилин 10-15.
В якості гарніру до печінки з вершками відмінно підійдуть і макарони, і різні каші, і відварна картопля .