Вернуться назад Распечатать

М'ясо з вершками

М'ясо з вершками
М'ясо, приготоване з вершками, виходить дивовижно ніжним і дивовижно смачним. Як гарнір можна подати рис, гречку або салат. Давайте розглянемо з вами рецепти м'яса з вершками.

М'ясо з грибами в вершках


Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • гриби - 400 р;

  • вершки - 200 мл;

  • помідори -2 шт;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати м'ясо з вершками. Свинину нарізаємо брусочками. Гриби очищаємо, промиваємо і подрібнюємо невеликими скибочками. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Помідори миємо, бланшируем в окропі, а потім акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками.
    У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо до рум'яної скоринки м'ясо. Додаємо цибулю і смажимо все хвилин 5. Далі викладаємо гриби і готуємо всі разом до повного випаровування рідини. Після цього кладемо помідори, солимо за смаком. Все перемішуємо, заливаємо вершками, зменшуємо вогонь і тушкуємо м'ясо з грибами до повної готовності під закритою кришкою близько 20 хвилин. Потім можете злегка запекти страву в духовці, щоб воно вкрилося рум'яною скоринкою.

    М'ясо по-французьки з вершками


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • сир - 150 г;

  • вершки - 100 мл;

  • помідор - 2 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо з вершками
    Яловичину промиваємо і залишаємо м'ясо підсихати. Після цього нарізаємо її тоненькими скибочками упоперек волокон і відбиваємо яловичину молотком. Потім беремо форму і викладаємо шматочки м'яса.
    Цибулю чистимо і ріжемо тонкими кільцями. Зверху яловичину покриваємо кільцями цибулі, кружечками помідора і приправляємо за смаком перцем і сіллю. Зверху посипаємо рясно тертим сиром. Вершки змішуємо з молоком, поливаємо м'ясо і відправляємо в духовку. Запікаємо страву близько 80 хвилин при 180 градусів і подаємо на стіл.
    Шукайте ще цікаві рецепти з вершками, тоді пропонуємо зробити курячу печінку або кролика у вершках .