Вернуться назад Распечатать

Ковбаса в тесті

Ковбаса в тісті
Ковбаса в тісті страва з студентських часів, коли в кишені одна дрібниця і її ледве вистачає на булочку з сосискою з несолодким чаєм. Просто й невигадливо, але все ж дуже смачно, особливо коли з'їдається це «чудо» кулінарії на свіжому повітрі та в компанії веселих і таких же голодних друзів.
Іноді, для різноманітності можна приготувати ковбасу в тісті і вдома, особливо коли колись возиться з сніданком або вечерею. Пропонуємо вам два рецепти ковбаси у тісті: слоенном та дріжджовому. Тісто можна купити в будь-якому супермаркеті або зробити своїми руками.

Ковбаса в листковому тісті


Інгредієнти:

  • листкове тісто - 450 г;

  • ковбаски з телятини або свинини - 8 шт.;

  • вершкове масло - 2 чайні ложки;

  • жовток - 1 шт.;

  • печінковий паштет - 120 г;

  • готова гірчиця - 2 столові ложки;

  • зелень кропу і петрушки.


  • Приготування
    Ковбаски обсмажуємо на олії. Тісто розкочуємо тонким шаром і нарізаємо квадратами 8 х 8 см. Кожен шматочок тіста змащуємо паштетом і трохи гірчицею. На кут квадрата кладемо ковбаску, звертаємо тісто і защипуємо краю. Зверху тісто змащуємо жовтком і печемо в духовці до рум'яної скоринки. Прикрашаємо зеленню і пригощаємо рідних.

    Ковбаса в тісті в духовці


    Інгредієнти:

  • ковбаса - 300 г;

  • дріжджове тісто - 200 г;

  • сир - 100 г;

  • рослинна олія для змащування.


  • Приготування
    Розкочуємо качалкою або пляшкою дріжджове тісто і ріжемо його на квадрати 10 х 10 див. Посередині кладемо шматочок ковбаси, пластинку сиру і загортаємо конвертом. Печемо в розігрітій до 200 градусів духовці, поки тісто не зарум'яниться до золотистого кольору. Подаємо до сніданку зі сметаною.
    І ще один рецепт дуже швидкий і простий у приготуванні.

    Ковбаса в тісті на сковороді


    Інгредієнти:

  • будь-яка варена ковбаса - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • борошно - 3 столові ложки;

  • рослинна олія без запаху;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Ковбаса в тісті
    У мисочку вбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо. Додаємо сіль, перець і борошно. Ретельно перемішуємо. Виходить рідке тісто.
    Ковбасу нарізаємо пластинками товщиною від 05 до 1 див. нагріваємо олію на сковороді. Кожну пластинку ковбаси вивалюємо в нашому тісті і смажимо на олії з кожного боку до світло-коричневої скоринки.
    Гарячу закуску подаємо на стіл, попередньо посипавши сумішшю з дрібно нарізаної зелені. Якщо дозволяє час і не потрібно нікуди йти можна до ковбасі в тісті приготувати смачний соус з часнику , гірчиці, оцту, зелені та оливкової олії. Спробуйте, дуже смачно!