Традиційно, приготування фаршу для пельменів передбачає використання свинини і яловичини. Однак, приготувати фарш для пельменів можна і з інших продуктів: курки, риби і навіть капусти або зелені. Як зробити фарш для пельменів, детально розказано в нашій сьогоднішній добірці.
Фарш для пельменів з свинини і яловичини
Інгредієнти: яловичина - 200 г; свинина - 200 г; яйце куряче - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; часник - 4-5 зубчиків; сіль, перець чорний мелений за смаком. Приготування М'ясо миємо, обсушуємо, видаляємо плівки, ще раз промиваємо і ріжемо невеликими шматочками. М'ясо прокручуємо через м'ясорубку з цибулею і часником, перемішуємо фарш, вбиваємо яйце, солимо і перчимо, знову добре перемішуємо й даємо трохи настоятися.
Фарш для пельменів з свинини
Інгредієнти: м'якоть жирної свинини - 600 г; цибуля - 1 шт.; цибуля (перо) - 1 пучок; часник - 5 зубчиків; сіль - 1 ст. ложка; чорний перець мелений, червоний мелений перець і коріандр - по 1 ч. ложці. Приготування М'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками і подрібнюємо на м'ясорубці через великими комірками сітку, можна подрібнити м'ясо сокиркою, в цьому випадку фарш буде більш соковитим. Прокручуємо через м'ясорубку або дрібно рубаємо цибулю, часник і стебла зеленого лука. Фарш солимо й додаємо спеції, далі змішуємо фарш з подрібненою цибулею і часником.
Після цього начинку для пельменів з фаршу потрібно добре вимісити руками протягом 10 хвилин. У цьому рецепті фарш для пельменів в'язкість досягається за рахунок якісного вимішування. Необхідно пам'ятати, що час варіння пельменів з начинкою з однієї свинини трохи менше, ніж з додаванням яловичини.
Фарш для пельменів з яловичини
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 1 кг; цибуля - 2 шт.; картопля - 1 шт.; часник - 3-5 зубчиків; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Яловичину миємо, ріжемо шматочками. Подрібнюємо на м'ясорубці м'ясо, цибулю, часник, картоплю, солимо і перчимо за смаком. Ретельно вимішуємо фарш і можна формувати пельмені.
Фарш для пельменів з курки
Інгредієнти: куряча грудки - 500 г; свиняче сало - 150 г; цибуля - 3 - 4 шт.; перець чорний горошком, базилік, куркума, сіль - за смаком. Приготування Грудку, сало і цибулю подрібнюємо на м'ясорубці. Потім розтираємо в ступці в порошок перець горошком, сіль, базилік і куркуму. Додаємо приправи в фарш, ретельно вимішуємо, даємо трохи постояти перед ліпленням пельменів.
Фарш для пельменів з капустою
Інгредієнти: свинина - 200 г; яловичина - 200 г; часник - 2 зубчики; цибуля - 1 шт.; капуста - 200 г; сіль, перець, цукор - за смаком. Приготування Яловичину і свинину разом з цибулею і часником подрібнюємо на м'ясорубці, для соковитості у фарш можна додати трохи води. Капусту дрібно нарізаємо і тушкуємо на повільному вогні, додавши сіль, цукор і перець. Коли капуста готова, трохи охолодити її і змішати з м'ясним фаршем, ще трохи додаємо сіль і добре вимішуємо фарш для пельменів з капустою .
Фарш для пельменів з м'яса і зелені
Інгредієнти: яловичина 450 г; баранина - 350 г; м'ясний бульйон - 05 склянки; свинина - 20 г; цибуля - 3 шт.; зелень петрушки - 100 г; зелень молодої кропиви - 100 г; яйце - 1 шт.; перець чорний мелений, сіль, лавровий лист - за смаком. Приготування М'ясо і цибулю пропускаємо через м'ясорубку, зелень кропиви і петрушки дрібно рубаємо і змішуємо з фаршем. Потім додаємо яйце, перчимо і солимо, вливаємо м'ясний бульйон і все добре вимішуємо.
Фарш для пельменів з риби
Інгредієнти: філе щуки - 2 кг; свиняче сало - 200 г; цибуля - 4-5 шт.; сіль, чорний перець мелений - за смаком. Приготування Філе, сало, цибулю прокручуємо через м'ясорубку. Фарш солимо і перчимо, добре вимішуємо, поступово додаючи 1 склянку холодної води.