Пропонуємо вам приготувати оригінальне м'ясне блюдо, яке не відніме у вас багато часу і сил. Торбочки з яловичини добре прикрасять будь-який святковий стіл і з легкістю урізноманітнюють повсякденне меню.
Рецепт торб з яловичини з овочевою начинкою
Інгредієнти: яловичина - 500 р. Для начинки:
гриби - 5 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; паста томатна - 1 ч. ложка; спеції - за смаком. Приготування Яловичину ріжемо тонкими скибочками, гарненько відбиваємо, кожен шматочок підсолюємо і перчимо. У сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо дрібно нарубаний цибулю і обсмажуємо його до м'якості. Потім додаємо подрібнений кубиками болгарський перець і гриби. Обсмажуємо все разом на повільному вогні, постійно помішуючи, до м'якості овочів. Після цього заправляємо обжарку томатною пастою і додаємо за смаком сіль і перець.
На середину кожного м'ясного викладаємо шматочки овочеву начинку, збираємо в мішечок і перев'язуємо зверху ниткою. Перекладаємо м'ясні торбочки на змащене деко і запікаємо протягом 40-45 хвилин при 180 градусах.
Торбочки з яловичини зі сметаною і сиром
Інгредієнти: яловичина - 600 р. Для начинки:
сметана - 3 ст. ложки; сухі гриби - 30 г; рослинне масло - 3 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком; зелена цибуля; сир - 30 р. Приготування М'ясо промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками, товщиною близько 5 мм Чим тонше вийдуть шматочки, тим смачніше в результаті будуть готові торби. Після цього яловичину ретельно відбиваємо, підсолюємо за смаком, перчимо і відкладаємо відпочивати.
Тепер займемося приготуванням начинки. Для цього беремо сухі гриби, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Далі нарізаємо їх тонкими скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо і підсмажити разом з грибами на сковороді з додаванням рослинної олії. Хвилин через 5 смаження додаємо в сметану і дрібненько нарізану зелену цибулю. Вогонь зменшуємо і тушкуємо все разом ще хвилин 5 а потім приступаємо до формування наших торб.
На тонку відбивну викладаємо в середину начинку, беремо 4 краєчка м'яса і з'єднуємо їх, як конвертик, один з одним, прихоплюючи і закріплюючи всі краї зверху однією зубочисткою. Готові торбочки переносимо на деко, змащене маслом. Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до температури 200-220 градусів. Кожну торбу трохи змащуємо сметанкою і ставимо на півгодини в духовку, зменшивши вогонь до 180 градусів. Хвилин за 30 до готовності, посипаємо блюдо тертим сиром.
Торбочки з яловичини з грибами
Інгредієнти: яловичина - 500 р.
Для начинки:
печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; сир - 200 г; спеції - за смаком; зелень - для прикраси; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Для початку готуємо начинку. Для цього цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до ніжного золотистого кольору. Додаємо гриби і злегка протушиваем. Солимо, перчимо начинку за смаком і прибираємо з вогню. М'ясо ріжемо тоненькими скибочками, злегка відбиваємо молотком і трохи підсолюємо.
Потім начинку з грибів рівномірно розподіляємо, викладаючи її ложкою на кожну скибочку м'яса. Потім яловичину збираємо у вигляді мішечка і скріплюємо кожну торбинку зубочисткою. Далі ставимо м'ясні мішечки у вогнетривку форму, змащену маслом.
Випікаємо яловичину з грибами в духовці, розігрітій до температури 200 градусів близько 20 хвилин. Після закінчення часу, наше блюдо практично готове. Посипаємо торбочки сиром і відправляємо ще на 5 хвилин у духовку. Потім перекладаємо мішечки в тарілки, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Цікавлять ще святкові рецепти, тоді спробуйте зробити паштет з курячого філе або салат підкова - вийде вишукано і смачно.