Вернуться назад Распечатать

Торбочки з яловичини

Торбочки з яловичини
Пропонуємо вам приготувати оригінальне м'ясне блюдо, яке не відніме у вас багато часу і сил. Торбочки з яловичини добре прикрасять будь-який святковий стіл і з легкістю урізноманітнюють повсякденне меню.

Рецепт торб з яловичини з овочевою начинкою


Інгредієнти:

  • яловичина - 500 р.


  • Для начинки:

  • гриби - 5 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • паста томатна - 1 ч. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину ріжемо тонкими скибочками, гарненько відбиваємо, кожен шматочок підсолюємо і перчимо. У сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо дрібно нарубаний цибулю і обсмажуємо його до м'якості. Потім додаємо подрібнений кубиками болгарський перець і гриби. Обсмажуємо все разом на повільному вогні, постійно помішуючи, до м'якості овочів. Після цього заправляємо обжарку томатною пастою і додаємо за смаком сіль і перець.
    На середину кожного м'ясного викладаємо шматочки овочеву начинку, збираємо в мішечок і перев'язуємо зверху ниткою. Перекладаємо м'ясні торбочки на змащене деко і запікаємо протягом 40-45 хвилин при 180 градусах.

    Торбочки з яловичини зі сметаною і сиром


    Інгредієнти:

  • яловичина - 600 р.


  • Для начинки:

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • сухі гриби - 30 г;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції - за смаком;

  • зелена цибуля;

  • сир - 30 р.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками, товщиною близько 5 мм Чим тонше вийдуть шматочки, тим смачніше в результаті будуть готові торби. Після цього яловичину ретельно відбиваємо, підсолюємо за смаком, перчимо і відкладаємо відпочивати.
    Тепер займемося приготуванням начинки. Для цього беремо сухі гриби, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Далі нарізаємо їх тонкими скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо і підсмажити разом з грибами на сковороді з додаванням рослинної олії. Хвилин через 5 смаження додаємо в сметану і дрібненько нарізану зелену цибулю. Вогонь зменшуємо і тушкуємо все разом ще хвилин 5 а потім приступаємо до формування наших торб.
    На тонку відбивну викладаємо в середину начинку, беремо 4 краєчка м'яса і з'єднуємо їх, як конвертик, один з одним, прихоплюючи і закріплюючи всі краї зверху однією зубочисткою. Готові торбочки переносимо на деко, змащене маслом. Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до температури 200-220 градусів. Кожну торбу трохи змащуємо сметанкою і ставимо на півгодини в духовку, зменшивши вогонь до 180 градусів. Хвилин за 30 до готовності, посипаємо блюдо тертим сиром.

    Торбочки з яловичини з грибами


    Інгредієнти:
    яловичина - 500 р.
    Для начинки:

  • печериці - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • спеції - за смаком;

  • зелень - для прикраси;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку готуємо начинку. Для цього цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до ніжного золотистого кольору. Додаємо гриби і злегка протушиваем. Солимо, перчимо начинку за смаком і прибираємо з вогню. М'ясо ріжемо тоненькими скибочками, злегка відбиваємо молотком і трохи підсолюємо.
    Торбочки з яловичини
    Потім начинку з грибів рівномірно розподіляємо, викладаючи її ложкою на кожну скибочку м'яса. Потім яловичину збираємо у вигляді мішечка і скріплюємо кожну торбинку зубочисткою. Далі ставимо м'ясні мішечки у вогнетривку форму, змащену маслом.
    Випікаємо яловичину з грибами в духовці, розігрітій до температури 200 градусів близько 20 хвилин. Після закінчення часу, наше блюдо практично готове. Посипаємо торбочки сиром і відправляємо ще на 5 хвилин у духовку. Потім перекладаємо мішечки в тарілки, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
    Цікавлять ще святкові рецепти, тоді спробуйте зробити паштет з курячого філе або салат підкова - вийде вишукано і смачно.