З курки можна приготувати безліч смачних страв. Ми вам зараз розповімо, як з курячого філе приготувати котлети.
Котлети з курячого філе шматочками
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; майонез - 40 г; яйця - 2 шт.; часник - 2 зубчики; крохмаль - 3 ст. ложки; зелень, сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Куряче філе миємо й обсушуємо. Нарізаємо маленькими кубиками і складаємо в миску. Часник пропускаємо через прес, зелень подрібнюємо і додаємо до філе. Туди ж додаємо яйця, кладемо майонез, перець, сіль і перемішуємо. Після цього додаємо крохмаль і знову гарненько перемішуємо. Прибираємо миску в холодильник години на 15. Розігріваємо на сковороді олію і ложкою викладаємо в нього приготовану суміш. Обсмажуємо котлетки з двох сторін до рум'яної скоринки. А після цього вогонь робимо мінімальним і під закритою кришкою доводимо рубані котлети з курячого філе до готовності.
Котлети «Ніжність» з курячого філе
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; пшеничний хліб - 80 г; молоко - 100 мл; вершкове масло - 50 г; бульйон - 400 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе пропускаємо через м'ясорубку, додаємо хліб, розмочений в молоці і віджатий, масло вершкове, сіль і перець. Отриману масу знову пропускаємо через м'ясорубку, а потім формуємо котлетки, укладаємо їх у сотейник, змащений маслом. Вливаємо бульйон і тушкуємо близько 20 хвилин на невеликому вогні. В якості гарніру до ніжним котлет з курячого філе відмінно підійде відварний рис.
Рецепт котлет з курячого філе
Інгредієнти: куряче філе - 3 шт.; цибуля (великий) - 3 шт.; майонез - 1 ст. ложка; перепелині яйця - 15 шт.; борошно - 2 ст. ложки; курячі яйця - 1 шт.; сухарі панірувальні. Приготування Куряче філе і цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо сіль, перець, куряче яйце, борошно, майонез і перемішуємо. Відварюємо до готовності перепелині яйця, а потім очищаємо їх від шкаралупи. З фаршу формуємо котлетки і всередину кожної кладемо по 1 перепелиному яйцю. На сковороді обсмажуємо до готовності.
Рецепт курячих котлет з філе з фундуком
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; вершки - 2 ст. ложки; фундук рубаний - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1 ч. ложка; яйця - 1 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Куряче філе двічі пропускаємо через м'ясорубку. Фундук рубаний обсмажуємо на вершковому маслі і викладаємо його у фарш, додаємо сіль, перець, вершки і перемішуємо. З отриманої маси формуємо котлети, потім їх в яйці і паніруємо в борошні, а потім обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
Ледачі котлети з курячого філе
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 160 г; сухі дріжджі - 15 ч. ложки; яйця - 1 шт.; борошно - 220 г; рослинне масло - 70 г; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Для фаршу:
філе куряче - 350 г; цибуля - 1 шт.; кріп, сіль, перець - за смаком. Приготування Спочатку готуємо тісто: у теплому молоці розвести дріжджі, додаємо цукор, сіль, яйце, рослинне масло і борошно. Добре все розмішуємо, накриваємо ємність з тістом серветкою і залишаємо хвилин на 30 підходити. Готове тісто нагадує по консистенції сметани. Приступаємо до приготування фаршу: філе разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку, додаємо подрібнений кріп, сіль і перець по смаку, перемішуємо. Змішуємо тісто з фаршем. Деко застеляємо пергаментним папером, злегка присипаємо борошном і столовою ложкою викладаємо на нього тісто з фаршем. При температурі близько 200 градусів випікаємо 25-30 хвилин. Все, наші котлети з курячого фаршу готові!