Напевно, у кожної господині є свій перевірений рецепт приготування котлет. Блюдо це широко поширене і багатьма любимо. До них підійде будь-який гарнір. Нижче вас чекають цікаві рецепти приготування котлет із свинини. Сподіваємося, ви відкриєте для себе щось цікаве і поповните свою кулінарну колекцію новим смачним блюдом.
Рецепт котлет з фаршу свинини
Інгредієнти: свинячий фарш - 05 кг; м'якоть батона - 150 г; яйця - 1 шт.; молоко - 200 мл; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 3 зубчики; панірувальні сухарі; соняшникова олія для смаження; сіль, перець. Приготування Батон замочуємо в молоці і залишаємо на 10 хвилин, потім віджимаємо. Цибулю дрібно кришимо. З'єднуємо в глибокій мисці свинячий фарш, цибулю, розм'яклий батон, яйце, часник, пропущений через прес, сіль і перець. Гарненько вимішуємо отриману масу, формуємо з неї котлети, які потім обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні. На сковороду наливаємо олію, і як тільки воно прогріється, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо на невеликому вогні до готовності. В самому кінці вогонь можна збільшити, якщо хочете отримати рум'яну скоринку.
Рецепт рубаних котлет із свинини
Інгредієнти: свинина - 500 г; майонез - 2 ст. ложка; цибуля - 1 шт.; борошно для панірування; рослинна олія; зелень, сіль, перець - за смаком. Приготування Свинину нарізаємо маленькими кубиками. Зручніше це зробити, якщо м'ясо злегка заморожено. Цибулю дрібно кришимо, подрібнюємо зелень і додаємо до м'яса, солимо, перчимо, викладаємо майонез і добре перемішуємо. Формуємо з отриманої маси котлети, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на олії до готовності.
Рибні котлети зі свининою
Інгредієнти: рибний фарш - 1 кг; свинина жирна - 200 г; картопля - 2 шт.; яйця - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; борошно для панірування; рослинна олія для смаження; перець, сіль. Приготування Свинину, цибулю і картоплю пропускаємо через м'ясорубку двічі. З'єднуємо з рибним фаршем, вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець, соду і добре це все розмішуємо. Змочуємо Руки в холодній воді і формуємо котлети. Далі потрібно обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо з двох сторін, доки не з'явиться рум'яна кірочка. Далі можна влити трохи води і протушкувати котлети 10 хвилин під закритою кришкою - так вони будуть ніжніше. Ось і все, наші рибні котлети готові!
Рецепт соковитих котлет із свинини
Інгредієнти: свинина - 05 кг; холодна вода - 70 мл; цибуля (великий) - 2 шт.; панірувальні сухарі; рослинна олія; сіль. Приготування М'ясо разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою. Додаємо холодну воду, сіль і добре все це перемішуємо. Вологими руками набираємо трохи фаршу, відбиваємо його, перекидаючи з руки в руку, потім обвалюють у панірувальних сухарях і на середньому вогні обсмажуємо в рослинному маслі з обох боків до готовності.
Саме за рахунок води котлети виходять надзвичайно соковитими і ніжними.
Рецепт котлет із свинини з кукурудзою
Інгредієнти: свинячий фарш - 700 г; консервована кукурудза - 1 банка; чіпси - 50 г; кетчуп - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт.; майонез - 1 ст. ложка; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування З'єднуємо свинячий фарш з консервованою кукурудзою, додаємо чіпси (попередньо покришивши їх), половину кетчупу, яйце, сіль, перець і все це добре перемішуємо. Формуємо котлети і викладаємо їх на деко, попередньо змащений рослинним маслом. Змішуємо майонез і залишився кетчуп, вливаємо близько 50 мл води. Якщо потрібно, то досолює за смаком. Заливаємо отриманим соусом наші котлетки і відправляємо їх у духовку. При температурі 200 градусів запікаємо близько 40 хвилин.