Щоб м'ясо вийшло м'яким і соковитим, перед приготуванням його часто маринують. Нижче вас чекають кілька рецептів приготування свинини з соєвим соусом.
Свинина, смажена в соєвому соусі
Інгредієнти: свинячий ошийок - 1 кг; соєвий соус - 200 мл; часник - 3 зубчики; мелена паприка - 1 ч. ложка. Приготування М'ясо нарізаємо шматками бажаної величини поперек волокон і злегка відбиваємо. Тепер робимо маринад, для якого часник пропускаємо через прес і додаємо його в соєвий соус. Тепер пробуємо його на смак, якщо хочемо, щоб м'ясо було більш солоним, то соус можна ще підсолити, якщо ж навпаки, то в нього можна додати кип'яченої води. Щоб свинина придбала красивий золотистий відтінок, додаємо в маринад паприку.
Підготовлене м'ясо складаємо в глибоку миску, заливаємо маринадом і добре перемішуємо. Тепер залишаємо м'ясо, щоб воно добре просочилося. Чим більше вона пробуде в маринаді, тим смачніше і м'якше вийде. Мінімум потрібно залишити на годину. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо свинину, мариновану в соєвому соусі, і обсмажуємо його з двох сторін на досить сильному вогні до готовності.
Свинина в соєвому соусі в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 05 кг; цибуля - 2 шт.; соус соєвий - 100 г; вода - 150 г; рослинна олія; сіль. Приготування Свинину миємо, а потім нарізаємо шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Складаємо м'ясо з цибулею в глибоку ємність, додаємо сіль і гарненько мнемо руками. Потім додаємо соєвий соус і прибираємо в холодильник години на 3. Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо м'ясо з цибулею. Вибираємо програму «Смаження» і час приготування 15 хвилин. За цей час м'ясо кілька разів слід перемішати. Потім вливаємо залишився соус, в якому маринувалося м'ясо, воду і встановлюємо час приготування 1 год.
Свинина в медово-соєвому соусі
Інгредієнти: свинячий ошийок - 800 г; гірчиця - 1 ст. ложка; мед - 1 ст. ложка; соєвий соус - 150 мл. Приготування М'ясо нарізаємо великими шматочками. Для соусу з'єднуємо гірчицю , мед і соєвий соус, перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. М'ясо складаємо в миску, вливаємо соус і перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий їм. Відправляємо свинину в холодильник години на 2-3. Таке м'ясо відмінно готувати на решітці на вугіллі. Але в домашніх умовах можна скористатися і духовкою. Кладемо шматочки м'яса на деко і при температурі 180-200 градусів запікаємо м'ясо до готовності, періодично перевертаючи шматочки. Хвилин за 5 до закінчення процесу приготування кожен шматочок бажано полити соусом, що залишився після маринування.
Тушкована свинина в соєвому соусі
Інгредієнти: свинина (лопатка) - 05 кг; часник - 1 зубчик; імбир свіжий - 30 г; стручковий перець - 1 шт.; соєвий соус - 3 ст. ложки; цибуля - 2 шт.; рослинна олія; спеції - за смаком. Приготування Імбир очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці, а часник пропускаємо через прес. На сковороду наливаємо олію, викладаємо часник, імбир, подрібнений стручковий перець. Обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, близько 1 хвилини.
Викладаємо м'ясо, нарізане шматочками і, помішуючи, обсмажуємо 5 хвилин. Потім вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Потім вливаємо воду - вона повинна покрити м'ясо приблизно на 1/3 додаємо сіль і спеції за смаком. Зверху посипаємо подрібненою цибулею. Накриваємо сковороду кришкою і на невеликому вогні тушкуємо свинину близько 40 хвилин.
Свинина в соєвому соусі в духовці
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 05 кг; гірчиця - 1 ст. ложка; соєвий соус - 250 г; часник - 4 зубчики; паприка - 1 ч. ложка; сіль, кунжут. Приготування Подрібнюємо часник, змішуємо його з гірчицею і соєвим соусом, додаємо паприку. Промиту і нарізану шматочками свинину складаємо в миску, заливаємо підготовленим соусом і перемішуємо. На пару годин залишаємо м'ясо при кімнатній температурі, а потім прибираємо на 3-4 години в холодильник. Після цього викладаємо його в жароміцну ємність, посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів готуємо близько 40 хвилин.