А чи знаєте ви, що в рукаві для запікання можна приготувати смачне і соковите м'ясо? Блюдо при приготуванні таким способом неможливо пересушити і воно виходить досить соковитим і ароматним.
Рецепт свинини в рукаві
Інгредієнти: свинина - 1 кг; цибулина - 2 шт.; часник - 4 зубчики; базилік сушений - 2 ст. ложки; олія оливкова - 3 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; спеції - за смаком; вода - 2 ст. Приготування Зараз розповімо, як приготувати свинину в рукаві. М'ясо промиваємо в холодній воді і підсушуємо гарненько на паперовому рушнику. Далі готуємо маринад: цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями, часник раздавливаем плоскою частиною леза ножа, а лимон нарізаємо часточками. Тепер в оливкове масло вливаємо трохи холодної води, додаємо за смаком сіль, мелений перець і добре збиваємо масу віночком. Потім, продовжуючи збивати, доливаємо воду, що залишилася. Додаємо лимон, базилік, лавровий лист, запашний перець, цибулю і часник.
Тепер поміщаємо свинину в маринад, ставимо в холодильник і залишаємо його приблизно на 12 годин. Перед приготуванням, рукав зав'язуємо з одного боку, перекладаємо в нього свинину, заливаємо трохи маринаду і зав'язуємо з іншого боку. Кладемо рукав у форму для запікання і відправляємо на 50 хвилин в духовку, прогріту до 190 градусів.
Потім обережно дістаємо гаряче блюдо, розрізаємо рукав зверху і знову поміщаємо свинину ще на 15 хвилин у духовку для утворення золотистої скоринки, збільшивши вогонь до 230 градусів. Готове м'ясо злегка охолоджуємо і нарізаємо на порції.
Свинина в рукаві з овочами
Інгредієнти: свинина - 15 кг; трави сушені - базилік, чебрець, розмарин; білокачанна капуста - 800 г; морква - 4 шт.; цибулина - 3 шт.; часник - 2 зубчики; печериці - 200 р. Приготування Свинину промиваємо, солимо з усіх боків і натираємо рясно спеціями. Перекладаємо м'ясо в каструльку, накриваємо кришкою, або затягуємо зверху харчовою плівкою і ставимо на добу в холодильник, щоб м'ясо добре просочилося і просолилось. Потім викладаємо свинину в рукав для запікання. Овочі чистимо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і викладаємо в пакет навколо м'яса. Часточки часнику подрібнюємо, а печериці розрізаємо на половинки. Краї пакету закриваємо, перекладаємо на деко і ставимо на 25 хвилин у розігріту до 250 градусів духовку. Потім жар зменшуємо до 180 градусів і запікаємо м'ясо ще протягом години.
Свинина з чорносливом в рукаві
Інгредієнти: чорнослив - 200 г; свинина - 15 кг; майонез; гірчиця; соус соєвий - за смаком; сіль, перець. Приготування Спочатку готуємо маринад: змішуємо соєвий соус , гірчицю і майонез. М'ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на порційні шматки, але не до кінця, солимо і перчимо. У кожен розріз викладаємо по декілька штук чорносливу і рясно змащуємо свинину маринадом, заливаючи його в розрізи. Залишаємо м'ясо маринуватися до наступного дня, а потім перекладаємо в рукав для запікання. Відправляємо блюдо в духовку і чекаємо приблизно години півтори. Потім витягуємо свинину з чорносливом і подаємо до столу.
Свинина з картоплею в рукаві
Інгредієнти: свинина - 13 кг; картопля - 1 кг; часник - 3 зубчики; майонез - за смаком; спеції. Приготування Свинину промиваємо і за допомогою рушника видаляємо зайву вологу. У невеликій мисці змішуємо червоний і чорний перець, додаємо трохи солі і подрібнений часник. Все ретельно перемішуємо і натираємо цією сумішшю свинину. Залишаємо м'ясо на 30 хвилин, а тим часом чистимо і розрізаємо навпіл картоплю. Додаємо до картоплі майонез, солимо і перчимо. Свинину перекладаємо в рукав для запікання, навколо неї викладаємо картоплю і защепляем краю рукава. Запікаємо протягом півтори години в духовці при температурі 200 градусів.