М'ясо з ананасами - це незвичайне блюдо, яке, незважаючи на свою простоту в приготуванні, виходить чудово смачним, ароматним і казково соковитим. У процесі запікання м'ясо просочується соком ананаса і покривається золотистої рум'яною скоринкою. Таке блюдо легко прикрасить святковий стіл і порадує гостей своєю ніжною солодкістю і вишуканістю. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування м'яса з ананасом.
М'ясо з ананасами в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 800 г; консервовані ананаси - 200 г; сир - 100 г; майонез - 100 мл; коріандр - 05 ч. ложки; маслини, зелень - для прикраси; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати м'ясо з ананасами. Свинину нарізаємо тонкими пластинами, відбиваємо, солимо, перчимо та посипаємо коріандром. Для заливки змішати в чашці ананасовий сироп, подрібнений часник і сир, додаємо майонез. Форму мультиварки змащуємо маслом і викладаємо інгредієнти шарами: м'ясо, ананас і заливка. Після цього повторюємо шари кілька разів і готуємо м'ясо під ананасом в режимі «Гасіння» 25 години. Готову страву прикрашаємо маслинами, зеленню подаємо до столу.
М'ясо з ананасами на сковороді
Інгредієнти: свинина - 250 г; консервований ананас - 100 г; морква - 1 шт.; цибулина - 05 шт.; часник - 3 зубчики. Для кляру:
картопляний крохмаль - 100 г; дрібна сіль - 10 г; вода - 60 мл Для соусу:
вода - 100 мл; соєвий соус - 30 мл; томатна паста - 50 р; картопляний крохмаль - 30 г; корінь імбиру - за смаком; кунжутне масло - 20 мл; рослинне масло. Приготування Для початку давайте приготуємо тісто для м'яса. Для цього беремо невелику мисочку, висипаємо трохи крохмалю, солі і вливаємо холодної води. Все це ретельно перемішуємо віночком до однорідності. Потім обробляємо м'якоть свинини: промиваємо, прибираємо плівки і нарізаємо на шматочки, товщиною не більше 5 мм Перекладаємо м'ясо в кляр, перемішуємо і залишаємо, щоб воно просочилося на 3 хвилини. Завдяки цьому свинина стане набагато м'якше і ніжніше. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо рафінована соняшникова олія і викладаємо в нього шматочки м'яса.
Обсмажуємо на помірному вогні до легкого зарум'янювання, а потім перекладаємо готове м'ясо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
Тепер готуємо овочі: цибулю і часник подрібнюємо, моркву ріжемо соломкою і пасеруємо на сковороді до м'якості. Потім перекладаємо в миску, додаємо ананас, обсмажене м'ясо і перемішуємо. Для соусу змішати крохмаль з водою, соєвим соусом , тертим коренем імбиру, кунжутною олією, томатною пастою і соком від консервованих ананасів. Виливаємо суміш на сковороду і доводимо до кипіння. Тепер викладаємо в приготовлену овочеву масу і даємо покипіти близько 2 хвилин. Ось і все, м'ясо з ананасом та сиром готово!
М'ясо під ананасами в духовці
Інгредієнти: свинина - 1 кг; консервовані ананаси - 200 г; часник - 3 зубчики; майонез - 100 мл; цибулина - 2 шт.; рослинна олія; сіль, спеції; молоко - 05 склянки; сир - 150 р. Приготування Для приготування м'яса по-гавайськи з ананасами, свинину промиваємо, нарізаємо шматочками і відбиваємо. Солимо, приправляємо за смаком
спеціями. У мисці змішуємо молоко з подрібненим часником, перемішуємо і кладемо відбиту свинину. Лук очищаємо, промиваємо, шаткуємо півкільцями і викладаємо на дно дека, змащеного маслом. Поверх цибулі викладаємо замариноване м'ясо, промазуємо його майонезом і на кожен шматочок кладемо шматочок ананаса. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо деко духовку на півгодини. Запікаємо страву при 200 градусах. На гарнір до запечене м'ясо з ананасами подаємо картопляне пюре, гриби зі сметаною, овочі або деруни.