Вернуться назад Распечатать

М'ясо з ананасом - рецепт

М'ясо з ананасом - рецепт
М'ясо з ананасами - це незвичайне блюдо, яке, незважаючи на свою простоту в приготуванні, виходить чудово смачним, ароматним і казково соковитим. У процесі запікання м'ясо просочується соком ананаса і покривається золотистої рум'яною скоринкою. Таке блюдо легко прикрасить святковий стіл і порадує гостей своєю ніжною солодкістю і вишуканістю. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування м'яса з ананасом.

М'ясо з ананасами в мультиварці


Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • консервовані ананаси - 200 г;

  • сир - 100 г;

  • майонез - 100 мл;

  • коріандр - 05 ч. ложки;

  • маслини, зелень - для прикраси;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати м'ясо з ананасами. Свинину нарізаємо тонкими пластинами, відбиваємо, солимо, перчимо та посипаємо коріандром. Для заливки змішати в чашці ананасовий сироп, подрібнений часник і сир, додаємо майонез. Форму мультиварки змащуємо маслом і викладаємо інгредієнти шарами: м'ясо, ананас і заливка. Після цього повторюємо шари кілька разів і готуємо м'ясо під ананасом в режимі «Гасіння» 25 години. Готову страву прикрашаємо маслинами, зеленню подаємо до столу.

    М'ясо з ананасами на сковороді


    Інгредієнти:

  • свинина - 250 г;

  • консервований ананас - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 05 шт.;

  • часник - 3 зубчики.


  • Для кляру:

  • картопляний крохмаль - 100 г;

  • дрібна сіль - 10 г;

  • вода - 60 мл


  • Для соусу:

  • вода - 100 мл;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • томатна паста - 50 р;

  • картопляний крохмаль - 30 г;

  • корінь імбиру - за смаком;

  • кунжутне масло - 20 мл;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо тісто для м'яса. Для цього беремо невелику мисочку, висипаємо трохи крохмалю, солі і вливаємо холодної води. Все це ретельно перемішуємо віночком до однорідності. Потім обробляємо м'якоть свинини: промиваємо, прибираємо плівки і нарізаємо на шматочки, товщиною не більше 5 мм Перекладаємо м'ясо в кляр, перемішуємо і залишаємо, щоб воно просочилося на 3 хвилини. Завдяки цьому свинина стане набагато м'якше і ніжніше. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо рафінована соняшникова олія і викладаємо в нього шматочки м'яса.
    Обсмажуємо на помірному вогні до легкого зарум'янювання, а потім перекладаємо готове м'ясо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
    Тепер готуємо овочі: цибулю і часник подрібнюємо, моркву ріжемо соломкою і пасеруємо на сковороді до м'якості. Потім перекладаємо в миску, додаємо ананас, обсмажене м'ясо і перемішуємо. Для соусу змішати крохмаль з водою, соєвим соусом , тертим коренем імбиру, кунжутною олією, томатною пастою і соком від консервованих ананасів. Виливаємо суміш на сковороду і доводимо до кипіння. Тепер викладаємо в приготовлену овочеву масу і даємо покипіти близько 2 хвилин. Ось і все, м'ясо з ананасом та сиром готово!

    М'ясо під ананасами в духовці


    Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • консервовані ананаси - 200 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • майонез - 100 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, спеції;

  • молоко - 05 склянки;

  • сир - 150 р.


  • Приготування
    Для приготування м'яса по-гавайськи з ананасами, свинину промиваємо, нарізаємо шматочками і відбиваємо. Солимо, приправляємо за смаком
    М'ясо з ананасом - рецепт
    спеціями. У мисці змішуємо молоко з подрібненим часником, перемішуємо і кладемо відбиту свинину. Лук очищаємо, промиваємо, шаткуємо півкільцями і викладаємо на дно дека, змащеного маслом. Поверх цибулі викладаємо замариноване м'ясо, промазуємо його майонезом і на кожен шматочок кладемо шматочок ананаса. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо деко духовку на півгодини. Запікаємо страву при 200 градусах. На гарнір до запечене м'ясо з ананасами подаємо картопляне пюре, гриби зі сметаною, овочі або деруни.