Любителі м'яса напевно звернуть увагу на рецепт рулетиків з свинини. Ніжна свинина поєднується з величезним кількістю начинок, що робить це блюдо універсальним для будь-якого споживача. Варто також зауважити, що від розміру самих рулетів залежить його роль на столі, адже воно може стати як невеликий порційній гарячою закускою, так і повноцінним м'ясним блюдом.
Рулетики з свинини з начинкою з сиру в духовці
Інгредієнти: свинина - 500 г; сир - 200 г; шинка - 150 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; зелена цибуля - 3-4 стебла; прованські трави - 1/2 ч. ложки. Приготування Свинину (бажано корейку, або м'якоть) нарізаємо тонкими скибочками. Аналогічним чином робимо і з шинкою. Кількість шматочків шинки повинна дорівнювати кількості шматочків свинини.
Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з подрібненою зеленою цибулею і прованськими травами.
Свинину відбиваємо максимально тонко, солимо, перчимо, поверх відбивною кладемо тонкий скибочку шинки. Завершуємо начинку рулету столовою ложкою сирної суміші і звертаємо наш рулет.
Викладаємо рулети в змащене маслом блюдо для запікання і поливаємо невеликою кількістю масла зверху. Випікаємо блюдо 20 хвилин при 180 градусах.
Рулетики з свинини з начинкою з чорносливу
Інгредієнти: свинина (вирізка) - 1 кг; печериці - 200 г; чорнослив - 100 г; твердий сир - 50 г; червоне сухе вино - 50 мл; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; часник - 1 зубчик; імбир сушений - 1 /3 ч. ложки; рослинне масло. Приготування Свинину нарізаємо на медальйони і відбиваємо на тонкі скибочки. Посипаємо шматочки м'яса сіллю і занурюємо в маринад, що складається з суміші бальзамічного оцту, вина, гірчиці, пропущеного через прес часнику, імбиру і чорного перцю. М'ясо повинно маринуватися хвилин 20-30.
Печериці подрібнюємо і обсмажуємо на сильному вогні до повного випаровування вологи. Не забуваємо приправити гриби на смак. Чорнослив заливаємо окропом на 5 хвилин, після чого нарізаємо тонкою соломкою. Сир натираємо на дрібній тертці.
Промариновані шматочки м'яса кладемо на робочу поверхню і викладаємо на один край відбивною начинку з грибів, чорносливу і сиру. Звертаємо все в рулет і кладемо у форму для випічки. Накриваємо форму з свинячими рулетами фольгою і відправляємо все випікатися 20 хвилин при 180 градусах.
Рулет зі свинини з начинкою
Інгредієнти: насіння фенхеля - 2 ст. ложки; чорний перець горошком - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; свіжий чебрець - 1 пучок; оливкова олія - 3 ст. ложки; свиняча грудинка - 2 кг; лимон - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Спеції прожарюємо на сковороді без олії кілька хвилин, після чого пересипаємо їх у ступку, туди ж додаємо добру пучку солі і 3 зубчики часнику. Розминаємо весь вміст ступки за допомогою маточки в пасту. Розводимо пасту оливковою олією.
Грудинку перетворюємо в рівний пласт за допомогою кухонного ножа і молотка. Загальна товщина пласта - близько 2-25 см. Змащуємо м'ясо пастою з спецій і часнику і обох сторін, після чого звертаємо грудинку в рулет і затягуємо шпагатом. Залишаємо м'ясо маринуватися в холодильнику на ніч.
Як тільки рулет буде готовий до запіканню, змащуємо шкірку на грудинці сіллю і столовою ложкою олії. Кладемо рулет на деко і випікаємо 6 годин 30 хвилин при 180 градусах. По закінченні часу поливаємо рулет соком двох лимонів і зменшуємо вогонь до 160 градусів. Продовжуємо готування ще 2 години. Щоб шкірка схопилася і стала хрусткою, піднімаємо температуру до 200 градусів і готуємо рулет ще 30 хвилин. Після готове м'ясо повинне відпочити 30 хвилин під фольгою, після чого його можна подавати до столу.